Liga 1: a CFR otthon, a Sepsi OSK idegenben kezdi a bajnokságot

Július 12-én kezdődik a román első osztályú bajnokság 2019–2020-as idénye – ismertették az alapszakasz menetrendjének pénteki sorsolásán a Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) székhelyén.

A program elkészítésénél fő szempont volt, hogy az európai kupákban érdekelt csapatok – a kolozsvári CFR, a FCSB (volt Steaua), a Viitorul és a Craiova – az első hét fordulóban ne találkozzon egymással. Így címvédő CFR és a legutóbb ezüstérmes FCSB csatája a 10. körben esedékes, a FCSB és a Dinamo „örökrangadóját” pedig legközelebb a 12. játéknapon rendezik meg.

A kolozsvári „vasutasok” egyébként a jászvásári Politehnica ellen kezdenek hazai pályán, a 2. fordulóban pedig az újonc Academica Clinceni vendégei lesznek.

A legutóbbi kiírásban meglepetésre a felsőházi rájátszásba (az első hat közé) jutó sepsiszentgyörgyiek a Voluntari vendégei lesznek a nyitó körben, majd odahaza a FCSB-t fogadják.

  • Liga 1, az 1. forduló (július 12–15.) párosítása: CFR–Politehnica Iași, Universitatea Craiova–Academica Clinceni, Viitorul–Dinamo, Gaz Metan–Chindia Târgoviște, FCSB–AFC Hermannstadt, Voluntari–Sepsi OSK, Astra Giurgiu–Botoșani.

A bajnokság menetrendje ITT böngészhető.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?