Copa América: a házigazda Brazília jutott elsőként az elődöntőbe

A hazai rendezésű Copa América első negyeddöntőjében Brazília 0–0-s mérkőzés után tizenegyesekkel legyőzte Paraguay csapatát és ezzel elsőként kvalifikálta magát a tora elődöntőjébe.

A nyolcszoros Copa-győztes Brazília legutóbb 2007-ben szerzett aranyérmet, azóta kétszer a negyeddöntőben, 2016-ban pedig a csoportkörben esett ki.

Brazília két győzelemmel ((Bolívia 3–0, Peru 5–0) és egy Venezuela elleni 0–0-val, azaz veretlenül és kapott gól nélkül jutott el a negyeddöntőig, ugyanakkor Paraguay még nyeretlen volt, a Katar (2–2) és az Argentína (1–1) elleni döntetlen után 1–0-ra kikapott Kolumbiától.

A romániai idő szerint péntek hajnalban lejátszott mérkőzésen a két csapat nem bírt egymással. A brazilokon az sem segített, hogy az ellenfél egyik középső védőjét, a West Ham Unitedben játszó Fabián Balbuenát az 58. percben kiállították – a 26:5-ös kapura lövési arány mindenesetre jelezte, micsoda fölényben játszott a házigazda.

A gól nélküli 120 perc után jöhettek a tizenegyesek: a paraguayi Gustavo Gómez egyből rontott, de a negyedik körben Roberto Firmino is hibázott, a jobb kapufa mellé lőtt. Az ötödik párban Derlis González ugyanezt a megoldást választotta, Gabriel Jesus azonban higgadt maradt – Brazília 4–3-ra nyert.

Brazília elődöntőbeli ellenfele az Argentína–Venezuela párharc győztes lesz.

Copa América, negyeddöntők
Brazília–Paraguay 0–0 – 11-esekkel: 4–3
Venezuela–Argentína (péntek)
Kolumbia–Chile (péntek)
Uruguay–Peru (szombat)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?