FRISSÍTVE – U21-es Eb: parádés győzelemmel az elődöntő küszöbén a román válogatott

FRISSÍTVE: Gólzáporos hajrában 4–2-re legyőzte Anglia válogatottját a román korosztályos csapat a 21 éven aluliak labdarúgó Európa-bajnokságán, így majdhogynem biztos az elődöntőbe jutás az Olaszországban zajló kontinensviadalon.

Az első hét percben Andrei Ivan két ordító helyzetének elpuskázása, majd Dennis Man les címén érvénytelenített gólja után visszaesett a román csapat lendülete, míg a győzelmi kéynszerben játszó angolok magukhoz ragadták a kezdeményezést.

Ionuț Radu, a „hazai pályán” szereplő Genoa kapusa biztos pont volt a sárga mezesek védelmében, a második félidőben pedig négy alkalommal is őrangyalként mentette meg csapatát a kapott góltól.

Nem állt azonban a helyzet magaslatán az angol védelem: a hajrában a szigetországiak dominanicája ellenére vezetéshez jutottak a románok, ugyanis egy 16-oson belüli szabálytalanság miatt megítélt tizenegyest Pușcaș értékesített higgadtan. Három perc elteltével egyenlített az ellenfél, s hiába szerezte meg ismét a vezetést ifj. Hagi – köszönve az ellenfél által lekezelt labdát, jobbal lövőcsel, ballal nagy gólt „ragasztva” –, két percen belül megint felzárkóztak az angolok.

A végjátékban a csereként beállt Coman percei következtek. Előbb Henderson kapus „Levente-góljával” jutatta előnyhöz harmadszor is a csapatát, majd a ráadásban egy védőtől ajándékba kapott labdát bombázott rá távolról.

 

Ezzel Románia 6 ponttal és jobb gólaránnyal vezeti a csoportját, ami jó kiindulópont a záró forduló előtt, és jó eséllyel pályázik (legrosszabb esetben is) a legjobb csoportmásodik címére. A 12 csapatos Eb-n a három csoportgyőztes mellett a legjobb második helyezett jut az elődöntőbe.

U21-es Eb, C-csoport (Cesena): Románia–Anglia 4–2, gólszerzők: Puşcaş (76. p., tizenegyesből), Hagi (85. p.), Coman (89. és 90+3. p.), illetve Gray (79. p.), Abraham (87. p.). Franciaország–Horvátország 1–0, gólszerző: Dembelé (8. p.). Az állás: 1. Románia 6 pont (8–3-as gólarány), 2. Franciaország 6 (3–1), 3. Anglia 0 (3–6), 4. Horvátország 0 (1–5). Június 24-én: Franciaország–Románia (22 óra, TVR), Horvátország–Anglia.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?