BL: kazah ellenfelet kapott a Kolozsvári CFR

A kazah bajnok Asztana FK lesz a Kolozsvári CFR 1907 ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában. 

 Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni székházában kedden készítették el a sorsolást, mely során a vasutas alakulat nem volt kiemelt.

BAJNOKOK LIGÁJA 2019–2020
Selejtező, 1. forduló
Nomme Kalju (észt)–Shkëndija (északmacedón)
Suduva Marijampole (litván)–Crvena zvezda (szerb)
Ararat-Armenia (örmény)–AIK (svéd)
Asztana FK (kazah)–Kolozsvári CFR (romániai)
Ludogorec Razgrad (bolgár)–Ferencváros (magyar)
Partizani Tirana (albán)–Qarabag (azeri)
Slovan Bratislava (szlovák)–Szutjeszka Niksics (montenegrói)
Celtic (skót)–FK Sarajevo (bosnyák)
Sheriff Tiraspol (moldovai)–Szaburtalo Tbiliszi (grúz)
F91 Dudelange (luxemburgi)–Valletta FC (máltai)
Linfield FC (északír)–Rosenborg (norvég)
Valur Reykjavík (izlandi)–Maribor (szlovén)
Dundalk (ír)–Riga FC (lett)

Az első - idegenbeli - mérkőzést július 9-én vagy 10-én játssza a CFR, a fellegvári visszavágót egy héttel később rendezik.

A kazah fővárosban, Nur-Szultanban tevékenykedő Asztana FK-t 2009-ben hozták létre az Alma-Ata FK és a Megaszport Almati összeolvasztásával. Hazai mérkőzéseit a 30 254 néző befogadására alkalmas Astana Arenában játssza. A klub színei égszínkék-sárga. Tíz éves fennállása alatt 5 bajnoki címet és 5 kupát nyert.Az Asztana FK keretének értéke a Transfermarkt szakportál számításai szerint 23,73 millió euró. A kazah bajnoknál játszik a román válogatott Dorin Rotariu, akit az FC Brugge csapatától vettek kölcsön. Legértékesebb játékosa a 31 éves horvát Marin Tomasov, akit 3,5 millió euróra értékelnek. A kazah bajnokság már javában zajlik, az Asztana 16 forduló után 35 ponttal a tabella első helyét foglalja el. 

Az elmúlt 4 év alatt az Asztana állandó résztvevője az európai kupaküzdelmeknek. 2015-ben kvalifikálta magát először a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?