Copa América: a házigazda Brazília kiütötte Bolíviát a nyitómeccsen

Romániai idő szerint szombat hajnalban megkezdődött a Copa América, azaz a dél-amerikai kontinens labdarúgótornája. A Sao Paulóban megrendezett nyitómérkőzésen a házigazda brazilok 3-0-ra győztek Bolívia ellen. 

A Morumbi Stadionban megrendezett összecsapáson az a Néstor Pitana vezette fel a csapatokat, aki a 2018-as oroszországi focivébé döntőjében is bíráskodott. Az első félidőben nem esett gól, de a brazilok óriási fölényben játszottak, hatalmas nyomás alá helyezve az ellenfél kapuját.

A 49. percben a videobíró igénybevétele is kellett ahhoz, hogy a hazai csapat megszerezze a vezetést. A bolíviai csapatból Adrian Jusino kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, a bírónak rászóltak a fülére, majd a VAR-rendszer megadta a tizenegyest, amelyet Coutinho értékesített. Az 53. percben Firmino teljesen egyedül maradt a jobboldalon, beadását Coutinho fejelte a kapuba, ezzel már 2-0-ra vezettek a brazilok. A 84. percben Everton kevergetett a baloldalon, majd befelé húzott és 17 méterről óriási gólt lőtt, minden kérdésre pontot téve ezzel.

Ebben a csoportban szombaton este 22 órakor rendezik a Venezuela-Peru mérkőzést.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?