Nagyszebeni öröm: az FC Hermannstadt nyerte a Liga 1-es tagságért rendezett osztályozót

Hiába nyerte meg 1-0-ra az FC Hermannstadt elleni osztályozó visszavágóját a Kolozsvári U, ugyanis múlt heti 2-0-s kolozsvári győzelmével a Vasile Miriuță  irányította nagyszebeniek bebiztosították helyüket a 2019-2020-as idényre is a román labdarúgás élvonalában.

A Liga 1 tizenkettedik helyén végző Nagyszebeni FC Hermannstadt és a Liga 2 harmadik helyén záró Kolozsvári U két mérkőzéses osztályozón dönthette el azt a kérdést, hogy melyik csapat kezdi a következő szezont az élvonalban, és melyik a másodosztályban.

A két csapat múlt heti kolozsvári mérkőzését a Vasile Miriuță által irányított FC Hermannstadt nyerte meg 2-0-ra. Mint írtuk, a Kolozsvár Arénában megrendezett találkozó botrányos körülmények között ért véget, a csapatuk vereségét megemészteni nem tudó U-s ultrák berohantak a közdőtérre, majd az őket kiterelni akaró csendőrök egyikét egy bedobott szék súlyosan megsebesítette. 

Ilyen előzmények után rendezték meg szerdán délután az osztályozó visszavágóját. A felújítás alatt álló nagyszebeni városi stadion csak 5 ezer néző befogadására alkalmas, így a csapatuk győzelmében és a csodában bízó mintegy ezer kolozsvári szurkoló háromnegyede a stadionon kívülről bíztatta kedvenceit.

A kolozsvári 2-0-s győzelem birtokában a Vasile Miriuță irányította nagyszebeniek mindent elkövettek a mérkőzés elején, hogy felszabdalják a játékot, elsődleges céljuk az volt, hogy ne engedjék kapujukhoz közel kerülni az ellenfelet. Az egyetlen, akinek sikerült egy kis fantáziát is vinnie a pályán zajló meddő játékba, az Dorin Goga volt. A kolozsváriak csatára többször is sikerült helyzetbe hoznia magát, s ő volt az, aki a 64. percben szerzett fejesgóljával felélesztette a reményt a vendégtáborban, hogy sikerülhet megfordítani a párharcot.

Miriuţă ezután meg jobban bebetonozta védelmét és a hátramaradó félórában egyetlen említésre méltó helyzet sem volt a két kapunál.

A mérkőzés végül 1-0-s vendéggyőzelemmel ért véget, viszont az osztályozót a nagyszebeniek nyerték meg 2-1-re és ezzel az FC Hermannstadt bebiztosította helyét a 2019-2020-as idényben is a labdarúgó Liga 1 mezőnyében.

A Liga 2-ből az Academica Clinceni és a Chindia Târgoviște jutott fel egyenes ágon az első osztályba, ahonnan a Dunărea Călărași és a Concordia Chiajna esett ki. A Liga 1 következő szezonja július 13-án kezdődik. 

Kapcsolódók

Kimaradt?