Roland Garros: Asleigh Barty és Marketa Vondrousova jutott a női döntőbe

A Roland Garros női döntőjét a 19 éves cseh Marketa Vondrousova és az ausztrál Asleigh Barty játssza majd szombaton délután. Mindketten elég fura elődöntőn vannak túl, előbbi Johanna Kontát győzte le két szettben, mindig hátrányból jőve, míg Barty nagy hullámvölgyet élt át a 17 éves Amanda Anisimova ellen.

Elég abszurdan kezdődött a nyolcadik helyen kiemelt ausztrál Barty és Anisimova meccse. Az első szettben az ausztrál megállíthatatlannak tűnt, kétszer brékelte 17 éves ellenfelét, és már 5-0-ra vezetett. Aligha hitte volna bárki, hogy innen még vissza lehet kapaszkodni, de Barty összeomlott, és Anisimova sorozatban hat játékot hozott, 6:5-re már ő vezetett. Végül 7:6-re, rövidítésben behúzta a szettet is Anisimova. 

Az őrület folytatódott a második játszmában is, az amerikai tini húzott el 3:0-re, de ekkor Barty mutatott be nagy feltámadást, és hat gémet hozva nyert 6:3-ra. Az ausztrál ezután már elég kompakt maradt, dominálta a következő szettet még úgyis, hogy két meccslabdát hárított az amerikai. A harmadik játszát 6:3-ra nyerte az ausztrál, aki a torna nyolcadik kiemeltje.

A magyar származású, de brit színekben szereplő Johanna Konta jól kezdett, egyből brékelte cseh ellenfelét pontos és agresszív játékával, Vondrousova csak a harmadik gémben kezdett magára találni, 2:1-re szépített. A brit még egyszer elvette 19 éves ellenfele adogatását, 5:3-ra vezetett, de kiesett a ritmusból, Vondrousova négy gémet nyert meg, és 7:5-tel elvitte az első játszmát.

A második szett kísértetiesen hasonló volt, Konta újra közel kerül, hogy megnyerje a játszmát, de Vondorousova 5:3-ról megint felállt. A brit szerválhatott még 5:4-nél is a játszmáért, de a cseh brékelni tudott, 6:5-re aztán már ő vezetett. Konta hozta a saját szerváját, egyenlített, a röviditésben már újra a cseh dominált, 7-2-re hozta azt.

Francia nyílt teniszbajnokság, női elődöntők
Marketa Vondrousova–Johanna Konta 7-5, 7-6
Asleigh Barty-Amanda Anisomova 6-7, 6-3, 6-3

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?