Roland Garros: 17 éves tinilány győzte le a címvédő Simona Halepet

Két sima szettben (6-2, 6-4) győzte le a 17 éves, orosz szülőktől származó, de az Egyesült Államokban született Amanda Anisimova a címvédő, 3. helyen kiemelt Simona Halepet a francia nyílt teniszbajnokság (Roland Garros) negyeddöntőjében.  

Az első szettben fej fej haladtak a felek 3-2-ig, mindkét játékos tudta hozni adogatását, ekkor viszont Anisimova brékelni tudta a volt világelső román lányt és ez rövidzárlatot okozott a címvédő játékában. Az amerikai tinilány erős, jól helyezett ütésekkel futtatta meg Halepet, aki másodhegedűs szerepet kapott ebben a játékrészben.

A második játszma ugyanonnan folytatódott, ahol az első véget ért, Anisimova pillanatokon belül 3-0-s vezetésre tett szert. Ekkor Halepnek sikerült 6 elvesztett gém után egyet megnyernie, de Anisimova adogatását nem tudta elvenni, így az állás 4-1-re módosult.

A következőkben a román lány játéka látványosan feljavult, és ezt az eredményjelző táblán is megmutatkozott, ugyanis a következő három játszmát megnyerve egyenlíteni tudott (4-4). Anisimova adogatásán bréklabdája is volt Halepnek, de nem tudott élni vele, majd pedig a WTA-ranglista 51. helyezettje saját szerváját megnyerve lezárta a mérkőzést.

Roland Garros, női negyeddöntő
Simona Halep-Amanda Anisimova 2-6, 4-6

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?