Bundesliga: Gulácsit választották a legjobb kapusnak a játékosok

Rövid időn belül a mádosik rangos elismerést érdemelte ki Gulácsi Péter: a német futballisták szakszervezete őt választotta a legjobb kapusnak. Az egész mezőny legjobbja Marco Reus lett a Bundesliga 2018–2019-es idényében.

Az RB Leipzig és a magyar válogatott hálóőre nemrég a Kicker magazin osztályzatai alapján lett a német első osztályú bajnokság legjobb játékosa, most pedig a játékostársak szerint a kapusok közül ő nyújtotta a legkiemelkedőbb teljesítményt.

Az idény legjobbjának a bajnoki ezüstérmes Borussia Dortmund támadóját, Marco Reust választották meg, aki a szavazatok 31.4 százalékát kapta, megelőzve az Eintracht Frankfurtot erősítő Luka Jovicsot (20.9 százalék) és a leverkuseni Kai Havertzet (12.4).

Az edzőknél a frankfurti Adi Hütter nyert, ő a szavazatok 41.8 százalékát kapta.

A legjobb kapus a szavazatok alapján pedig Gulácsi Péter lett , aki az „egyesek” versenyében a voksok 24.8 százalékát gyűjtötte be.

Gulácsin kívül egyetlen RB Leipzig-játékos sem került be az álomtizenegybe, melyben három Bayern München-, három Dortmund-, két Frankfurt-, egy Hoffenheim- és egy Leverkusen-futballista kapott helyet mellette.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?