Euro–2020: a románok Norvégiával, a magyarok Azerbajdzsánnal folytatják a selejtezőket

Elutazott Norvégiába, a soron következő Európa-bajnoki selejtezőmeccsére a román labdarúgó-válogatott, amely pénteken 21.45-kor Oslóban lép pályára skandináv ellenfelével. A magyar csapat szombaton 19 órakor Azerbajdzsán vendége lesz.

Cosmin Contra eredetileg 26 fős keretet hirdetett az Eb-selejtezőre, de végül izomhúzódás miatt nem számíthat a Craiovai „U” középpályására, Alexandru Cicâldăura. A játékos ugyanakkor csatlakozott a 21 éven aluliak válogatottjához, amely az olaszországi és San Marinó-i korosztályso kontinensviadalra készül.

A román csapat pénteken Oslóban játszik, június 10-én, hétfőn pedig Máltán.

Az F-csoport további pénteki meccsei: Svédország–Málta, Feröer-szigetek–Spanyolország. Az állás: 1. Spanyolország 6 ponttal, 2. Svédország 4, 3. Románia 3, 4. Málta 3, 5. Norvégia 1, 6. Feröer-szigetek 0.

A magyar fociválogatott még Telkiben készül, és csütörtökön utazik el Bakiba, ahol szombat este a házigazda Azerbajdzsán csapatával játszik. Három nap múlva, június 11-én, kedden Wales együttesét fogadják a magyarok.

Az E-csoport további szombati programja: Horvátország–Wales, Szlovákia szabadnapos. Az állás: 1. Szlovákia 3 ponttal (2–1-es gólaránnyal), 2. Wales 3 (1–0), 3. Magyarország 3 (2–3), 4. Horvátország 3 (3–3), 5. Azerbajdzsán 0.

A 10 csoportgyőztes és a második helyezettek kijutnak a jövő évi Eb-re, hozzájuk csatakozik a Nemzetek Ligája négy osztályának győztese. Az Európa-bajnokságnak ezúttal nincs házigazdája, a kontinensviadalok történetének 60. évfordulójára az európai szövetség (UEFA) 12 ország különböző városaiban bonylítja mald le a vetélkedősorozatot, így Bukarestben és Budapesten is lesznek meccsek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?