Férfi kosár: megvédte bajnoki címét a Nagyváradi CSM

Három idegenbeli győzelem - két váradi siker Szebenben és egy szebeni diadal Váradon - után a címvédő Nagyváradi CSM kedden este győzni tudott saját közönsége előtt a férfi kosárlabda bajnoki döntő negyedik összecsapásán és ezzel 3-1-re megnyerte a párharcot. 

A férfi kosárlabda bajnoki döntőbe jutott Nagyszebeni CSU és Nagyváradi CSU nem bánt kíméletesen a szurkolói idegeivel. Az izgalmak már az első mérkőzésen elkezdődtek, hiszen az alapszakaszt megnyerő nagyszebeniek egy drámai összecsapás végén 87-89-re alul maradtak. Már csak hab volt a váradi tortán, hogy két nappal később újabb 2 pontos győzelemmel (62-64) még egy lépéssel közelebb kerültek a címvédéshez. A szakadék szélére jutott CSU vasárnap este - immár Váradon - visszaadta a „kölcsönt” (64-71) és a játékosok nagyon fogadkoztak, hogy kedden este egy újabb idegenbeli győzelemmel visszaviszik a döntőt Nagyszebenbe. Önbizalmuk akkora volt, hogy a mindent eldöntő 5. mérkőzésre már a számukra végállomást jelentő 4. összecsapás előtt eladták az összes jegyet.

A sorminta viszont megszakadt kedden este: az Antonio Alexe sportcsarnokot zsúfolásig megtöltő „vörös oroszlánok” örömére Cristian Achim tanítványai 75-66-ra nyerni tudtak és otthon tartották a tavaly elhódított bajnoki címet.

A bronzérem Kolozsvárra került, az U-BT sima 2-0-s győzelmet aratott az U Craiova felett.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?