CONIFA-Eb: döntetlennel zárta a csoportküzdelmeket a székely válogatott

Két nem várt nagyarányú vereséget követően megszerezte első pontjait a Székely Labdarúgó-válogatott a Hegyi-Karabatban zajló CONIFA Európa-bajnokságon.

A torna érdekessége, hogy ez az első olyan nemzetközi labdarúgó torna, ahol az új szabályok szerint játsszák a mérkőzéseket: először alkalmaztak a játékvezetők zöld lapos figyelmeztetést.

Az első két mérkőzéséhez hasonlóan a Dél-Oszétia elleni találkozót sem tudták teljes létszámban befejezni a székely legények: kedden Bálint kapott piros lapot, igaz ez már a második félidő hajrájában történt. Előtte azt láthatta az új askerani stadionba kilátogató mintegy 500 néző, hogy a két csapat színvonalas, izgalmas összecsapást játszott. Fordulatokban sem volt hiány: az első félidő nem hozott gólt, a második játékrészben pedig igazságos elosztásban négy is esett. Előbb Vékás szerezte meg a székely csapat első Eb-gólját (1-0), majd húsz perc elteltével egyenlített Dél-Oszétia (1-1). A gólt követően reklamálásért Bálintot küldték piros lappal az öltözőbe a játékvezetők. Nem esett össze Székelyföld, a 83. percben ismét megszerezték a vezetést, Kovács volt a gólszerző (2-1). Az előny nem tartott sokáig, Dél-Oszétia perceken belül kiegyenlített (2-2). Ezzel a találattal eldőlt, hogy megnyerte a csoportot a Székelyföldi válogatott keddi ellenfele.

Székelyföld a B-csoport negyedik helyén végzett, csütörtökön folytatja a küzdelmeket az Eb 5-8. helyezéseinek valamelyikéért.

A 2019. évi CONIFA Eb érdekessége, hogy ez az első nemzetközi torna, ahol az új szabályok szerint játszanak. Bevezetésre került például a zöld lap, amelyet színészkedésért, reklamálásért oszthatnak ki főképp a játékvezetők. A zöld lappal kiállított játékos helyére beállhat valaki a kispadról, ha a büntetett csapat még nem használta ki minden cserelehetőségét.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?