CONIFA-Eb: második mérkőzésén is nagyon kikapott Székelyföld

Második mérkőzését is elveszítette Székelyföld válogatottja a CONIFA (Független Labdarúgó-egyesületek Szövetsége) által szervezett labdarúgó Európa-bajnokságon.

A nagy hőségben lejátszott találkozón Nyugat-Örményország vitatható körülmények között mért nagy különbségű vereséget a székely egyletre. Az előző kiírás bronzérmese ezzel elveszítette esélyét arra, hogy elődöntőt játsszon az Eb-n.

Székelyföld válogatottja második mérkőzésén a Stepanakerttol mintegy 40 kilométerre fekvő Askanakertben lépett pályára. A hatalmas hőségben teltház, mintegy 700 néző előtt lejátszott mérkőzésen az a Nyugat-Örményország volt az ellenfél, amelyből ketten Komáromban, a szlovák másodosztályban játszanak, 4-5 játékos pedig az örmény első osztályból érkezett.

Rosszul kezdte a mérkőzést az égszínkék csapat: a  hetedik percben egy kezezés utánkaptak gólt, a székely védelem leállt a szabálytalanság miatt, de elmaradt a sípszó, így az ellenfél könnyedén szerezte meg a vezetést (0-1)

Az első félidőben több nagy helyzetet kidolgoztak a székelyföldiek, de hiába, elmaradt az egyenlítés, Gazda József játékos-edző pedig büntetőt hibázott a 36. percben.

A második félidő elején szintén támadóan léptek fel a hátrányban játszó székelyek, ám nem sikerült betalálni, sőt, egy vitatható tizenegyesből megduplázta előnyét Nyugat-Örményország (0-2). Az ellenfél harmadik gólja is véleményes helyzetből született, a helyszínen úgy tűnt, les előzte meg a találatot (0-3).

Ezt követően a székely csapatból Tankót kiállították és Nyugat-Örményország két további gólt szerezve bebiztosította győzelmét (0-5).

A székely válogatott kedden 15 órakor játssza utolsó csoportmeccsét, Dél-Oszétia ellen, csütörtöktől az 5–8. helyekért fog harcba szállni. A mérkőzés élőben lesz követhető a mycujoo.tv honlapon.

Kapcsolódók

Kimaradt?