Labdarúgás: László Csaba lett a Sepsi OSK vezetőedzője

A sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgócsapata megtalálta új edzőjét: a székelyudvarhelyi születésű, de évtizedek óta nyugat-európai (és egzotikus országbeli) kluboknál tevékenykedő László Csabával vágnak neki a Liga 1 következő bajnoki idényének, amelyben célként fogalmazzák meg a legjobb hatba való kerülést.

Az új edzőt szerdán mutatta be Diószegi László, az élvonalbeli Sepsi OSK tulajdonosa, aki elmondta: az elmúlt hetekben egy listát készítettek arról a 13 legjobb edzőről, akire rábíznák a sepsiszentgyörgyi focicsapat irányítását, és végül sikerült megegyezniük a megfelelő személlyel, László Csabával, akivel a következő bajnoki idényben szeretnék megismételni az idei teljesítményt, vagyis a felsőházi rájátszásba, az első hat csapat közé jutást.

A szerdai bemutatkozó sajtótájékoztatón László Csaba megköszönte a Sepsi OSK bizalmát és felidézte, hogy a sepsiszentgyörgyi csapat vezetősége már korábban is megkereste, de akkor visszautasította, mert már elfogadta a skótoktól érkező felkérést.

Az 55 éves, székelyudvarhelyi származású László Csaba legutóbb a skót Dundee United csapatát vezette, de korábban többek között a DAC Dunaszerdahely, az MTK Budapest, illetve a litván és az ugandai fociválogatott szövetségi kapitánya is volt.

A piros-fehér gárda új trénere dicsérte elődjét, Eugen Neagoét, aki szerinte jó munkát végzett a Sepsi OSK-nál, és olyan eredményt ért el, amire mindenki büszke lehet. „Ezt a munkát szeretném folytatni és eredményeket elérni, remélem, velem folytatódik a csapat fejlődése” – mondta László Csaba.

Új csapatot építenek Sepsiszentgyörgyön

A Sepsi OSK sportigazgatója, Bokor János értékelte a nemrég véget ért bajnokságot, ahol az alig két éve az élvonalba jutott háromszéki csapat a hatodik helyen végzett. Elmondta, hogy az együttes az alapszakaszban „jól vizsgázott”, decemberig 33 pontot gyűjtött, és bejutott a play-off-ba. Ezt követően viszont történt valami a játékosokkal, valószínűnek tartják, hogy megelégedtek a hatodik hellyel, mivel hátradőltek, és a klub vezetősége hiába próbálta motiválni őket pénzbeli bónuszok lehetőségével, nem tudták felrázni a focistákat.

Bokor János szerint a játékosok egy részének lejárt a szerződése, s akiktől a klub vezetősége többet várt el, azoktól elbúcsúznak. Akiket pedig a következő időszakban leszerződtetnek, azokra jobban odafigyelnek, hogy motiváltak legyenek és magukénak érezzék a klub elvárásait, célkitűzéseit, bár garanciát egyetlen játékos esetében sem lehet vállalni – mondta a sportigazgató.

Diószegi László hozzátette: a következő időszakban megválnak a csapat felétől, egy új csapatot kívánnak építeni, így az edzőnek, László Csabának nem lesz könnyű dolga, hiszen szeretnék, ha új alapokra helyezné a sepsiszentgyörgyi focit. A tulajdonso emlékeztetett, hogy László Csaba Németországban szerezte meg az élvonalbeli csapatok vezetéséhez szükséges pro licences edzői képesítést, és ha a német profi futballból egy picit is átültet a Sepsi OSK-nál, az már előrelépés lehet.

Hadnagy Attila, a Sepsi OSK igazgatója elmondta, hogy a stadionban már készül a pályafűtés, amely szükséges ahhoz, hogy a csapat a következő bajnoki idénybn hazai környezetben játszhasson. A csapat László Csaba irányításával júniusban Ausztriába utazik edzőtáborba és felkészülési mérkőzéseket is játsszanak. Ezt követen, június végén Székesfehérváron a MOL-kupán vesznek részt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?