Bundesliga: története során először jutott fel az Union Berlin

Az Union Berlin és a VfB Stuttgart gól nélküli döntetlent játszott egymással a német élvonalbeli tagságért kiírt osztályozó visszavágóján, ezzel eldőlt, hogy a berlini együttes története során először szerepelhet a Bundesligában.

A hazai mérkőzésen hiába futballozott fölényben a Stuttgart, a vendégek kétszer is egyenlíteni tudtak, így az Union Berlin várhatta kedvezőbb helyzetből a visszavágót. Ami – legalábbis a játék képe szempontjából – a csütörtöki találkozóhoz hasonló mederben zajlott.

A Stuttgart már a 9. percben megszerezte a vezetést, de a csapat balszerencséjére Christian Dingert a videózás után érvénytelenítette a gólt: a 12-szeres német válogatott Dennis Aogo tekert nagyszerűen a jobb sarokba, ám a játékvezető megítélése szerint Nicolás González zavarta a kapust, így les miatt nem adták meg a találatot.

A vendégek előtt több nagy lehetőség is adódott a folytatásban – az Union Berlin a második játékrészben szintén eldönthette volna a párharcot, még kapufája is volt –, ám ezek kimaradtak, így a fővárosiak ünnepelhettek, mégpedig joggal: a klub először harcolta ki a feljutást a Bundesligába (az NDK élvonalában viszont jó néhány esztendőt eltöltött egykor).

A Stuttgart három év után ismét a másodosztályba kényszerül; a 2016-os búcsút követően sikerült rögtön kiharcolni a visszajutást.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?