Futballünnep Csíkszeredában

Hazai döntetlennel zárta az idei szezonját az FK Csíkszereda felnőtt futballcsapata, miután 1-1-es döntetlent játszott a Dési Unireával. A mérkőzés végeredményétől függetlenül a csíkszeredai csapat ősztől a második vonalban folytatja, hiszen egy héttel korábban már kivívta a feljutást. A meccs végén átadták a bajnoki trófeát és az aranyérmeket, majd a csíki klub megvendégelte a szurkolókat.

Meglepetés várta a kezdés előtt a hazai játékosokat az öltözőben: a csíkszeredai klubvezetés névvel ellátott mezekkel kedveskedett a bajnokcsapat tagjainak. Az időjárás viszont nem fogadta kegyeibe a pályára lépő csapatokat és az ünneplésre készülő közönséget, változó intenzitással, de szinte egész mérkőzés alatt zuhogott az eső. A vizes pálya meghatározta a játék képét, így nem láthatott igazán szép mérkőzést a kilátogató több mint ezer néző. A désiek hamar megszerezték a vezetést: a 13. percben egy szöglet után, kapu előtti keveredést követően Onicaș a hálóba kotorta a labdát (0-1). Többet támadott a haza csapat, a befejezéseknél azonban hiányoztak a pontos megoldások. Az első félidőben nem változott az eredmény, maradt a vendégvezetés.

Szünetben díjazták a Galacon országos bajnoki címet nyert Imperial Wet futsal-csapatát, akiket vastapssal ünnepelt a hazai tábor. Az ünnepi hangulat megmaradt a meccs végéig. Fokozta a jókedvet, hogy a hazai csapat próbálkozásai a 82. percben végül góllá értek:  szöglet után Veres fejelt nagy gólt a dési léc alá (1-1). Ezután kezdetét vehette a felhőtlen ünneplés. A csíki játékosok végre magasba emelhették a több éve várt bajnoki serleget és átvehették az aranyérmeket. A hazai közönség rögtönzött pirotechnikai bemutatóval köszöntötte a bajnokokat, majd több száz torokból csendült fel a székely himnusz. Az éremátadást követően az FK Csíkszereda vezetősége megvendégelte a szurkolókat: a pálya mellett felállított sátrak alatt kedvre ehetett-ihatott mindenki.

 

Kimaradt?