Sepsi-vereséggel fejeződött be a Liga 1 felsőházi rájátszása

Gólokban gazdag mérkőzés zárta az első osztályú labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásának utolsó fordulóját hétfő este: a Sepsi OSK 3–2-re kikapott Giurgiuban, így győzelem nélkül fejezte be a paly-offot.

A Liga 1 végső felvonása csak a bronzérem kérdésének megválaszolását tartogatta: a már bajnok CFR bukaresti vereséget nem osztott, nem szorzott, a konstancai Viitorul viszont egy utolsó percben szerzett góllal győzött Craiován, így Gheorghe Hagi csapat lépett fel a dobogó asó fokára, s bebiztosította indulását az Európa Liga selejtezőjében. A craiovaiak abból a szempontból nem szomorkodhatnak, hogy ők is kiléphetnek a nemzetközi porondra, ha az előttük végzett Viitorul megnyeri a román Kupa május 25-i ploiești-i döntőjét (az Astra ellen), mert akkor a tengerpartiak a kupagyőzelem jogán szerzett „jegyet” Európába.

A hétfő esti záró meccs az Astra és a sepsiszentgyörgyi csapat számára is csak a szép bajnoki befejezés reményét tartogatta, a szezonbúcsú pedig a hazaiaknak sikerült jobban. A Sepsi OSK-nak már az bravúr bolt, hogy bejutott a Liga 1 legjobb hat csapata közé, a rájátszásban viszont egy döntetlen mellett kilenc vereség a mérlege

Liga 1, play-off, 10. forduló: Astra–Sepsi OSK 3–2, gólszerzők: Mrzljak (13. p.), Balaure (27. p.), Romario (63. p.), illetve Tandia (43. p.), (90+3. p., öngól); FCSB–CFR 1–0, Craiova–Viitorul 1–2. A végeredmény: 1. CFR 50 ponttal, 2. FCSB 48, 3. Viitorul 39, 4. Craiova 36, 5. Astra 27, 6. Sepsi 20.

Az alsóházi rájátszásból még hátra van három forduló, és nagy a harc a kiesés elkerüléséért. A Chiajna legjobb esetben is csak az osztályozót érő 6. helyet csípheti el, de a nagyszebeni Hermannstadt és a Călărași még megmenekülhet, mint ahogy a Voluntari és a jászvásári (Iași) Poli sem veheti biztosra az élvonalbeli tagság megőrzését.

Play-out, 11. forduló: Botoșani–Gaz Metan 1–0, Poli Iași–Hermannstadt 1–1, Chiajna–Dinamo 0–2, Voluntari–Dunărea Călărași 0–0. Az állás: 1. Dinamo 41 ponttal, 2. Gaz Metan 39, 3. Botoșani 35, 4. Poli 30, 5. Voluntari 27, 6. Hermannstadt 24, 7. Călărași 22, 8. Chiajna 16. Az utolsó két helyezett kiesik az élvonalból, az alsóház 6. helyezettje osztályozót játszhat a bennmaradásért a Liga 2 harmadik helyezettjével.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?