Meghalt a román focicsapatok nagy pártfogója, Florian Walter

Agyvérzésben hunyt el vasárnap este Florian Walter, az U Cluj, a Petrolul és a Dinamo csapatok egykori pártfogója – számoltak be a román sportportálok. 

A befektetőt az elmúlt napokban érte az agyi érkatasztrófa, melynek következtében a bukaresti sürgősségi kórházba szállították. Vasárnap este műtéti beavatkozást hajtottak végre rajta, ami nem eredményezett előrelépést, ugyanis a műtétet követően kómába esett, és a halála pillanatáig gépek tartották életben.

Florian Walter előzetesen már elszenvedett egy enyhe szívrohamot 2015-ben, ugyanakkor az ezt megelőző években is esett már át műtéteken a szívproblémái miatt, ebből kifolyólag az orvosai számítottak a negatív végkifejletre.

A befektető 56 évet élt. A 2000-es évek elejétől 2009-ig részvényese volt a bukaresti Dinamo focicsapatnak, ezután az U Cluj kolozsvári focicsapat mellé állt. Három év elteltével azonban az U Cluj fontosabb embereivel együtt átpártolt a Petrolul csapathoz.

Az üzletembernek egyébként meggyűlt a baja az igazságszolgáltatással: a gyanú szerint 4,5 millió eurós kárt okozott az államnak 2013 és 2014 között. 2015-ben az Egyesült Arab Emirátusokba menekült, a hatóságok nemzetközi körözést adtak ki ellene. Egy évvel később hozták haza.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?