Futballtörténelmi feljutás: először szerepelhet másodosztályban csíkszeredai focicsapat

Pontosan 115 évet kellett várni arra, hogy Csíkszeredának másodosztályú focicsapata legyen. A hargitai megyeszékhely focistái az elmúlt években több alkalommal is a feljutás küszöbén álltak, ám eddig nem sikerült feltenni a pontot az i-re. Nem úgy most szombaton, amikor a Tasnádi Unirea elleni idegenbeli győzelemmel biztosították be a másodosztályú tagságot. A csíkszeredai futball 1904-től íródott történelmében még sosem járt ilyen magasságokban felnőtt csapat.

Villámrajtot vett a szeredai csapat, Eder szép egyéni akció végén már a második percben betalált (0–1). A gólt követően is támadásban maradt a vendég piros-fekete alakulat, látszott, hogy ezúttal nem akarják az utolsó fordulóra hagyni az elsőség kérdését. Az első negyedórában sorra dolgozta ki helyzeteit a maroknyi szurkolója által támogatott csíki csapat. A folytatásban kiegyenlített játékot láthatott a kisszámú nézősereg, az első veszélyes tasnádi lövésre a 23. percig kellett várni. 

A 44. percben hangzott fel először a „Bajnokcsapat! Bajnokcsapat!” kiáltás a vendégszurkolók torkából, amikor Eder meglőtte önmaga és csapata második gólját: kapu előtti kavarodás után az ötösről lőtt a hazai hálóba az FK spanyol támadója (0–2).

A második félidőben sem változott a játék képe, az 50. percben ismét Eder veszélyeztetett, ezúttal nagy fejest küldött a tasnádi kapura. Cserékkel igyekezett frissíteni csapatát Valentin Suciu. A hatvanadik percben Magyari helyett Barta és Györgyi helyett Antal érkezett, majd a 67. percben Aszalóst Majzik váltotta, a 75. percben pedig Berde kapott pihenőt, Veres pótolta. A mérkőzés lefújása után joggal ünnepeltek az FK Csíkszereda játékosai és szurkolóik: a labdarúgó harmadik liga 5. csoportjának bajnoka az FK Csíkszereda csapata.

Labdarúgó 3. Liga, 5. csoport, 29. forduló
Tasnádi Unirea – FK Csíkszereda: 0–2
Gólszerzők: Eder (2. és 44. p.)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?