Júliustól nincs többé Mol Vidi FC, ismét nevet vált a magyar fociklub

A magyar első osztályú labdarúgó-bajnokságban (NB I) szereplő Mol Vidi FC hivatalos közleményben tudatta, hogy a 2019–2020-as idénytől a Mol Fehérvár FC nevet viseli a klub.

A közlemény szerint Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András kereste fel az előző év végén a klubot azzal a felvetéssel, hogy több fehérvári egyesülethez hasonlóan a klub és a labdarúgók is viseljék büszkén a címerben a város nevét. A vezetőség egyetértett abban, hogy ezzel a lépéssel még szorosabbra fűzhetik a két fél kapcsolatát, így a 2019–2020-as idénytől a klub csapatai Mol Fehérvár FC néven szerepelnek.

A címerben csak a név változik meg július elsejétől, a szín- és formavilág, illetve a hagyományos címerelemek változatlanul maradnak. A Vidi név sem tűnik el, a klub kommunikációs felületein, a stadionban és a VidiShop termékein továbbra is megjelenik majd.

Hamarosan minden olyan felületen, ahol a klub neve és címere megjelenik, már a megváltozott állapottal találkozhatnak a szurkolók, ugyanakkor idő kell ahhoz is, hogy ez a változás teljes körűen végig fusson. A változások átvezetése a következő idényig és annak elkezdését követően is, folyamatosan történik meg.

A korábban Videoton FC-ként ismert egyesület tavaly július elsejétől szerepelt Mol Vidi FC néven, a klubot 2010 óta támogató Mol ekkor állt névadó szponzorként a háromszoros bajnokcsapat mögé.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?