FRISSÍTVE – Halep és Buzărnescu is kiesett a római tenisztornán

FRISSÍTVE: Már a második fordulóban vereséget szenvedett Simona Halep a 3.452.538 dollár összdíjazású római salakpályás tenisztornán. Mihaela Buzărnescu egy körrel később, a nyolcaddöntőben búcsúzott az olasz fővárosban.

A világranglista második helyét elfoglaló román lányt 2:6, 7:5, 6:3 arányban győzte le csütörtökön a 19 éves, cseh Marketa Vondrousova (WTA-44.), aki az Indian Wells-i nyolcaddöntőben is felülmúlta őt.

Bár bizonytalanul kezdte a találkozót Halep, az első szettet sikerült megnyernie 6:2-re. A második szettben türelmetlenül játszott, megpróbálta lerövidíteni a labdameneteket, és ez több ki nem kényszerített hibát vont maga után.

Vondrousova 2:1-re és 3:1-re is vezetett, aztán Halep egyenlített 3:3-ra, majd fej-fej mellett haladt a két játékos, a szett végén azonban a cseh brékelt, és 7:5-re hozta a játszmát. A döntő szett elején mindkét játékos megnyerte saját adogatását, 3:3-nál a cseh bréklabdát hárított, majd elvette Halep szerváját és végül 6:3-ra nyert.

Halep három ászt ütött a találkozón, Vondrousova kettőt, előbbinek egy kettős hibája volt, utóbbinak hat. Simona nagyobb hatékonysággal ütötte első szerváit (69-63 százalék), a cseh eredményesebb volt a másodikban (56-38 százalék). Vondrousova 38 nyerő ütést mutatott be, míg Halep 31-et, a románnak 39 ki nem kényszerített hibája volt, a csehnek 27.

Simona Halep, aki 2017-ben és 2018-ban is megnyerte a római tornát, 15 330 dolláros pénzdíjat és 60 WTA-pontot kap idei teljesítményéért.

Mihaela Buzărnescu (WTA-29.) viszont a negyeddöntőbe jutásért játszhatott Rómában, miután második fordulóbeli ellenfele, a német Julia Goerges 6:4, 3:6, 4:4-es állásnál sérülés miatt feladta a küzdelmet.

A nyolcaddöntőben a világelső japán Naomi Oszaka volt az ellenfele, aki a szlovákiai Dominika Cibulkovát búcsúztatta (6:3, 6:3). A világelső japán lány egy óra és 13 perc alatt győzte le Buzărnescut. Oszaka végig nagyon jól játszott, kilenc ászt ütött és 27 nyerő ütést mutatott be (míg a román lány mindössze 11-et), végül 6:3, 6:3 arányban nyert.

Kapcsolódók

Kimaradt?