Futsal-döntő: a második mérkőzést is megnyerte a Csíkszereda

Második hazai mérkőzését is megnyerte a csíkszeredai Imperial Wet első osztályú futsal-csapata az országos bajnokság döntőjében. Az első meccshez hasonlóan nagy izgalmakat hozó keddi  összecsapás rendes játékidőben dőlt el, miután a háromgólos előnyéből egyet megtartott a csíkszeredai csapat, amely ezzel karnyújtásnyira került a bajnoki címtől.

Az első osztályú országos bajnoki döntő második felvonására is sokan voltak kíváncsiak a csíkszeredai Erőss Zsolt Arénában. A telt házat csupán a vendégszektor törte meg: tucatnyi vendégszurkoló szorított azért, hogy kedvenceik kiegyenlítsék a párharcot.

A hazaiak az előző esti győzelem után hatalmas lendülettel vetették bele magukat a küzdelembe, aminek hamar meg is lett az eredménye, a harmadik percben megszerezték a vezetést miután Ovszianyikov passzából Rakics lőtt a galaci hálóba (1-0). Alig telt el újabb három perc, amikor az Imprial megduplázta az előnyét: az első gólnál előkészítő Ovszianyikov lövése talált utat a vendégek kapujába (2-0). Ezt követően kemény mezőnyjáték folyt a pályán, helyzetekig alig jutottak el a csapatok, sok szabálytalanság tördelte a játékot ebben az időszakban.

A 18. percben viszont jött a harmadik hazai találat: az első gól szerzője, Rakics duplázott miután a vendégek vészkapus-taktikája miatt üresen maradt kapuba helyezte a labdát (3-0). Hogy ne legyen egyoldalú a párharc, arról hamar gondoskodtak a Duna partiak, a harmadik csíkszeredai gól után másodpercekkel jött a szépítő találat, Fl. Ignat volt a gólszerző (3-1).

A szünet után óriási nyomást helyezett a Galac a hazai kapura, aminek két percen belül meglett az eredménye, Craciun góljával már csak egy gól volt a különbség (3-2). Ezt követően is támadásban maradt a United, de ahogy az idő telt, úgy váltak egyre pontatlanabbá, és a hazai kapus, Lopez is nagyon jó napot fogott ki, minden kapura menő próbálkozást hatástalanítani tudott. A mérkőzés végéig nem esett több találat, a lefújás után a hazai szurkolók felállva ünnepelték kedvenceiket, majd a székely himnusz eléneklésével zárták az estét. Ezzel a győzelemmel Cosmin Gherman tanítványai egyetlen győzelemre kerültek a bajnoki címről.

Teremlabdarúgó bajnoki döntő, 2. Mérkőzés

Csíkszereda, Erőss Zsolt Aréna

Csíkszeredai Imperial Wet – Galaci United 3–2 (3–1)

Gólszerzők: Rakics (3., 18.), Ovszianyikov (6.), illetve Fl. Ignat (18.), Craciun (22.).

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 az Imperial javára.

A döntő további menetrendje:

3. mérkőzés, május 20. Galaci United – Csíkszeredai Imperial Wet (18.45).

4. mérkőzés, május 21. Galaci United – Csíkszeredai Imperial Wet (18.45) – ha szükséges.

5. mérkőzés, május 26. Csíkszeredai Imperial Wet – Galaci United – ha szükséges.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?