Liverpooli csoda: háromgólos hátrányból jutottak a BL-döntőbe „A Vörösök”

Óriási bravúrt végrehajtva, a spanyolországi háromgólos hátrányt ledolgozva 4–0-ra nyert a Liverpool a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének kedd esti visszavágóján, és bejutott a június elsejei döntőbe.

Kevesen hittek az AC Milan elleni csoda megismétlésében (a 2005-ös BL-döntőben 0–3-as félidei hátrányból egyenlítve tizenegyespárbajjal nyert a 'Pool), különösen azután, hogy az angol csapat két meghatározó játékosa, Szalah és Firminho sérülés miatt hiányzott.

A pótlásukra bevetett Divock Origi szerepeltetése azonban remek húzásnak bizonyult, hiszen már a 7. percben vezetést szerzett:

 

A szünetig Allison Becker védéseinek és a Barcelona-csatárok tétovázásának köszönhetően maradt az egygólos hazai vezetés, a második félidőben azonban a csereember Wijnaldum két perc alatt behozta a hátrányt.

Előbb egy jobb oldali beadást „pofozott” ter Stegen közreműködésével a hálóba…

 

…majd Shaqiri beadása után fejjel egyenlített.

 

A slusszpoént szintén Origi adta elő, de a dicséret Alexander-Arnold szemfülességét illeti, aki gyorsan elvégzett egy szögletet, míg a Barcelona-védők a soraikat rendezgették.

 

A hihetetlen fordítással a Jürgen Klopp edző csapata, a Liverpool történetének kilencedik (sorozatban a második) döntőjét játszhatja a legrangosabb európai klubtornán.

Bajnokok Ligája-elődöntő, visszavágó: Liverpool–Barcelona 4–0, gólszerzők: Origi (7. és 79. p.), Wijnaldum (54. és 56. p.); továbbjutott a Liverpool 4–3-as összesítéssel.

Az angol csapat ellenfele a madridi döntőben a szerda esti Ajax Amszterdam–Tottenham Hotspur (az első meccsen 1–0) visszavágó továbbjutója lesz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?