Liga 1: gyorsvonatként gázolt át a CFR az Astrán, közel a bajnoki cím

Kiütéses győzelmet aratott hétfő este Giurgiuban a Kolozsvári CFR az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszása 8. fordulójának záró mérkőzésén. Az erdélyi a csapat a következő fordulóban megvédheti bajnoki címét, s egyúttal megszerezheti ötödik aranyérmét.

Az esős idő miatt felázott talajhoz a vendégek alkalmazkodtak jobban, Omrani remek egyéni akció végén, a védőjét „szivarért küldve” ballal a kapu jobb oldalába helyezett.

Szünetig jobbára az Astra uralta a mezőnyjátékot, a vendég „vasutasok” inkább az ellentámadásokra rendezkedtek be. A második játékrészből is negyedóra telt el, amikor Culio balról hajszálpontossággal ívelt középre, a védők fölé emelkedő Djokovic pedig tanítani való fejessel növelte az előnyt.

Pár perc múlva az előkészítő Culio „visszahozta” a meccsbe az Astrát, egy felesleges (amúgy vitatható) szabálytalansággal a saját tizenhatosán belül, a megítélt büntetőt pedig Llullaku értékesítette.

A hajrához közeledve Omrani sarokkal vett át egy labdát az ellenfél tizenhatosának sarkán, az astrás védők csak „néztek, mint a moziban”, a csatár az érkező Djokovici elé tálalt, aki ballal helyezett a giurgiui kapuba.

S ha egy üzlet beindul! A menteni igyekvő Bejan a saját kapujába kotorta a labdát, végül Hoban egy 25 méteres bombagóllal adta meg a kegyelemdöfést.

A CFR győzelmével őrzi ötpontos előnyét a táblázat élén, és ha a következő fordulóban hazai pályán nyer vagy döntetlent ér el a CSU Craiova ellen, bajnoki címet ünnepelhet, és a FCSB elleni bukaresti meccs az utolsó játéknapon már tét nélküli lesz a végső sorrend kialakulása szempontjából.

Liga 1, play-off, 8. forduló: Astra–CFR 1–5, gólszerzők: Llullaku (65. p., 11-esből), illetve Omrani (15. p.), Djokovici (59. és 73. p.), Bejan (80. p., öngól), Hoban (87. p.). Korábban: FC Viitorul–Sepsi OSK 3–1, CSU Craiovai–FCSB 0–5. Az állás: 1. CFR 47, 2. FCSB 42, 3. Craiova 36, 4. Viitorul 33, 5. Astra 24, 6. Sepsi OSK 20 ponttal.
Play out, 8. forduló: Chiajna–FC Botoşani 2–2, Gaz Metan–Hermannstadt 4–1, Dunărea Călărași–Dinamo 1–0, a Voluntari–Poli Iași 1–1. Az állás: 1. Gaz Metan 38 ponttal, 2. Dinamo 34, 3. Botoșani 26, 4. Poli 25, 5. Voluntari 23, 6. Dunărea 21, 7. Hermannstadt 19, 8. Chiajna 16.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?