Halep, Buzărnescu és Cîrstea is bejutott a madridi torna második fordulójába

Simona Halep, Mihaela Buzărnescu és Sorana Cîrstea is továbbjutott a Madridban zajló, 7 021 128 dollár összdíjazású salakpályás tenisztorna második fordulójába. 

A világranglista harmadik helyén álló Simona Halep könnyed győzelmet aratott a madridi torna első körében, 6:0, 6:4 arányban győzte le az orosz Margarita Gaspariant.

Halep ugyan négy kettős hibát vétett idei első salakpályás mérkőzésén, de jól szervált, első adogatását 71 százalékban nyerte. Az első játszmát egyértelműen uralta a román lány, aztán a másodikban 4:1-re és 5:2-re is vezetett, és bár Gaspariannak (WTA-65.) sikerült felzárkóznia 5:4-re, Halep végül fogadóként megnyerte a játszmát és ezzel a mérkőzést.

Simona 2016-ban és 2017-ben is elhódította a madridi trófeát, tavaly pedig a negyeddöntőig jutott. Az idei torna második fordulójában a Nagy-Britanniát képviselő Konta Johanna és az amerikai Alison Riske közötti találkozó győztese lesz Halep ellenfele.

Ugyancsak vasárnap Sorana Cîrstea - meglepetésre - 3:6, 6:4, 6:1-re legyőzte az amerikai Madison Keyst, Mihaela Buzărnescu pedig 6:3, 6:2 arányú győzelmet aratott az ausztráliai Ajla Tomljanovic fölött. Cîrstea következő ellenfele a francia Caroline Garcia lesz, Buzărnescunak pedig a lett Anastasija Sevastovával kell megküzdenie a második körben. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?