Történelmet írt a DAC – ezüstérmes a szlovák futballbajnokságban

Sorozatban ötödik győzelmét aratta tavasszal a Dunaszerdahelyi AC csapata, és a sárga-kékek zsolnai diadalukkal történelmi eredményt ért el: ezüstéremmel zárják a szlovák első osztályú labdarúgó-bajnokságot, a Fortuna-ligát – írja a sportounk.sk honlap.

A DAC a felvidéki magyar szurkolók „Sepsi OSK-ja”, ha szabad így fogalmaznunk, hiszen „magyar” csapatként tekintenek a sárga-kékekre Szlovákiában.

A zsolnai klub már korábban kijelentette, hogy példát akar mutatni a bajnokság csapatai számára, és ezért ezen a találkozón kizárólag saját nevelésű játékosok kaptak lehetőséget. A DAC mindkét gólját a magyar válogatott Klamár Zsolt szerezte (a 90+1. percben cserélték le), s rajta kívül még két magyarországi vendégjátékos volt a pályán a DAC színeiben: Vida Máté végig játszott, Vida Kristopher pedig 84 percet kapott.

A DAC ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a második helyen és történelmi ezüstérmet szerzett (mellesleg az Európa Ligában indulhat). A pozsonyi Slovan már bajnok, a harmadik helyen jelenleg a Ruzomberok áll, a Zsolna a negyedik..

MSK Zsolna–FC DAC 1–2, gólszerzők: Škvarka (92.), ill. Kalmár (13., 57.).

Kapcsolódók

Kimaradt?