Román pályán halt meg a 21 éves nigériai csatár

Újabb áldozatot követelt magának vasárnap a labdarúgók démona: 21 évesen, a pályán, meccs közben kapott szívinfarktust Chinonso Ihelwere Henry. A Delta Tulcea nigériai játékosa a FC Baloteşti csapatával vívott mérkőzés utolsó pillanataiban esett össze a pályán. Az orvosok nem tudták megmenteni az életét.
"Negyedóra telt el csak, mióta pályára lépett" – mondta a Mediafax hírügynökségnek Daniel Florea, a Delta Tulcea csapatkapitánya Chinonso Ihelwere Henry-ről. - "Utána összeesett anélkül, hogy bárki hozzáért volna."
A SMURD mentőorvosai a riasztást követően 3-4 perccel érkeztek a helyszínre és egy órán keresztül próbálták éleszteni a sportolót, de többet nem sikerült működésbe hozni a szívét. Negyed kettőkor kimondták a halál beálltát. A fiatal csatár holttestét a törvényszéki orvosi intézetbe szállították, megállapítani a tragédia pontos okát.
Constantin Pascariu, a házigazda FC Baloteşti képviselője azt nyilatkozta: csak annyit tud Chinonso Ihelwere Henry-ről, hogy a Delta Tulcea egyik alapjátékosa volt, és senkinek nem volt tudomása arról, hogy egészségügyi gondjai lettek volna. A Delta Tulcea csapata az utóbbi napokat edzőtáborban töltötte és három barátságos mérkőzésük volt.

Kimaradt?