FRISSÍTVE – Edzőváltás a Sepsi OSK-nál: Neagoe helyett Barbu az ideiglenes edző

FRISSÍTVE: Közös megegyezéssel távozik az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-tól Eugen Neagoe vezetőedző. A gsp.ro értesülését csütörtökön közleményben erősítette meg a Diószegi László által irányított klub is.

A Liga 1 felsőházi rájátszásában érdekelt háromszéki csapat a play off eddigi hét fordulójában mindössze egy pontot szerzett, ez vezethetett a szakításhoz. A gsp.ro azonban azt is hozzáteszi, hogy a közelmúltban az egyesület ügyvezető igazgatói tisztségébe kinevezett Hadnagy Attila nincs jó viszonban a trénerrel, olyannyira, hogy a játékos-pályafutását klubvezetői tisztségre cserélő veteránt a közelmúltban Neagoe az öltözőből is száműzte.

Az edzőváltás tényét a prosport.ro-nak megerősítette Bokor János, a Kovászna megyeiek sportigazgatója, szerda este pedig az elnök-tulajdonos is elismerte a szakítást, de méltatva Eugen Neagoe érdemeit, hogy „egy erős játékoskerettel sokkal többre képes”. A hírek szerint a felek csütörtökön még egyeztetnek a szerződés felbontásának feltételeiről (Neagoe állítólag a jövő szezon végéig megkötött szerződésben foglalt járandósága kifizetését kéri „lelépési pénzként").

Marin Barbu az ideiglenes edző

A szentgyörgyi klub csütörtök kora délután rövid közleményben jelentette be hivatalosan az edzőváltást, és a szerződésbontást a szakmai stáb több tagjával. „Ennek értelmében távozik a klubtól Sebastian Moga másodedző, Marius Dima erőnléti edző és Florentin Rădulescu kapusedző is. A szakmai stáb távozó tagjainak köszönjük az eddigi munkát, pályafutásukhoz további sok sikert kívánunk! A csapatot a továbbiakban ideiglenesen Marin Barbu vezetőedző irányítja, Kulcsár László edző segítségével, így a szakmai munka folytonosságát semmi nem akadályozza” – írták az egyesület vezetői.

A második első osztályú szezonjában a rájátszásba (az első hat helyezett közé) bravúrosan bejutó Sepsi OSK vezetőedzői tisztségét eddig betöltő Eugen Neagoét szóba hozták az éremesélyes Craiovai Univeristateával.

A bajnokságból még három forduló van hátra, a Sepsi OSK legközelebb, május 4-én, szombaton a konstancai Viitorul vendége lesz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?