Jégkorong-világbajnokság: Magyarország két vereséggel, Románia két győzelemmel kezdett

Magyarország és Románia jégkorong-válogatottja is elkezdte világbajnoki szereplését. A magyar nemzeti csapat a kazahsztáni Divízió A csoportban, a romániai válogatott pedig Észtországban a Divízió B csoportban küzd a pontokért. A két válogatott ellentétesen kezdte a világbajnoki küzdelmeket. Míg a magyarok két sima vereséggel nyitottak, a székelyföldi játékosokra építő román csapat megnyerte első két mérkőzését.

Rosszul kezdte Magyarország jégkorong-válogatottja a nurszultani világbajnokság küzdelmeit: az első két játéknapon egyaránt vereséget szenvedtek a Koreai-Köztársaságtól, valamint Fehéroroszország csapatától. A koreaiak elleni találkozón szoros első harmadot követően nem sok esélye volt a magyaroknak a pontszerzésre: a gyors, dinamikus hokit játszó ázsiaiak határozott játékkal arattak egyértelmű győzelmet. Sajnos a nagy-arányú vereséget sem sikerült elkerülnie a Bartalis István és Sofron István személyében két csíkszeredai származású játékost is felvonultató magyar csapatnak: 1-5 lett a vége. 

A második játéknapon a fehéroroszok vártak a piros-fehér-zöld csapatra, sajnos ez a mérkőzés sem a magyarokról szólt. A volt szovjet tagállam válogatottja minden harmadban egy találatot szerezve nyerte meg a mérkőzést, a magyarok ezúttal is csak egy találatot értek el, Galló Vilmos hajrában szerzett gólja csak az eredmény kozmetikázására volt elég, a végeredmény 1-3. A magyar válogatott a szerdai szünnapot követően csütörtökön a litván, pénteken a szlovén együttessel mérkőzik, majd vasárnap a házigazda kazahok ellen zárja a világbajnoki küzdelmeket. 

Románia válogatottja okozta a divízió 1/B csoportos világbajnokság első napjának legnagyobb meglepetését azzal, hogy legyőzte Észtország csapatát. A keretében tizenöt székelyföldi születésű jégkorongozóval utazó romániai csapat büntetőlövéseket követően aratott győzelmet az előzetesen esélyesebbnek tartott házigazda észtek ellen (4-3). Hétfőn a második játéknapon Románia az észtek ellen begyűjtött 2 pont után a legutóbbi vb-n ezüstérmes Japán együttesét is legyőzte. Az ezúttal rendes játékidőben kiharcolt győzelemhez Bíró Gergő, Részegh Tamás és Salló Alpár is góllal járultak hozzá, 3-2 lett a vége. 

Folytatás szerdán este 8-tól Lengyelország ellen, majd a romániai válogatott csütörtökön Ukrajnával, szombaton pedig Hollandiával fog játszani.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?