Huszonhét pontos győzelemmel kezdte a Sepsi-SIC az elődöntőt

A címvédő Sepsi-SIC idénybeli hetedik Aradi ICIM elleni mérkőzését is győzelemmel zárta. A zöld-fehérek 91–64 (24–13, 18–14, 23–11, 26–26) arányban diadalmaskodtak a Sepsi Arénában a női kosárlabda Nemzeti Liga elődöntőjének első meccsén. A csapatok 24. alkalommal csaptak össze, a sepsiszentgyörgyi együttes tizennegyedszer bizonyult jobbnak.

Az első percekben fej fej mellett haladtak a csapatok, majd Jovana Pašić kétszer is eredményes volt, és ettől kezdve a Sepsi-SIC támadásról támadásra növelte előnyét. Az első negyed utolsó percében Marina Solopova hárompontosával tíz egységre nőtt a házigazdák fölénye, a másik oldalon válaszul Brankica Hadzovic egy büntetődobást értékesített. A második játékrészt Pašić triplája nyitotta meg, ezt követően pedig Angelika Slamová és Anca Șipoș is bekapcsolódott a pontgyártásba.

A Maros-parti csapat kosárcsendjét három perc elteltével Destiny Williams törte meg, Zoran Mikes vezetőedző pedig időt kért. A zöld-fehérek támadójátéka akadozni kezdett, nem találtak a gyűrűbe, így a Bogdan Bulj irányította kosárlabdázók faragni tudtak hátrányukból. Slamová hárompontosa kimozdította a holtpontról a háromszoros bajnok együttest, amely a szünetben 15 ponttal vezetett (42–27).

A Sepsi-SIC a harmadik negyedben magasabb fokozatra kapcsolt, a feljavuló támadójátéka hatékony védekezéssel társult, ebben a játékrészben az aradi csapat hátránya 12 ponttal nőtt. Az utolsó tíz percet Slamová ellentámadásból szerzett kosara nyitotta meg, ráadásul még egy büntetődobást is értékesíthetett, így a házigazdák 30 ponttal vezettek. A következő percekben kiegyenlítetté vált a játék, a vendégek jó sorozatát Kristina Higgins palánk alól szerzett kosara szakította meg, majd Pašić volt hatékony távolról. Az utolsó percekben a szentgyörgyi csapat irányította a küzdelmet, és magabiztos győzelemmel zárta az elődöntő első mérkőzését. A találkozó legjobbja Solopova volt, aki 10 pontja mellé 13 lepattanót gyűjtött és 10 gólpasszt is kiosztott, így tripla duplával zárt.

Sepsi-SIC: Pasic 15/9, Demeter 4, Solopova 10/3, Gödri-Părău 10, Higgins 18. Cserék: Mîrne-Nagy, Șipoș 9/3, Topuzovic 9/3, Slamová 16/6, Kovács. Vezetőedző: Zoran Mikes.
Arad: Dzombeta 6, Bartók, Fodor 11/9, Lee 16, Hadzovic 3. Cserék: Rotariu, Mercea 2, Glisici, Ardelean 10/6, Ciotir 5/3, Williams 11. Vezetőedző: Bogdan Bulj.

Az elődöntő második mérkőzését csütörtökön 19 órától játsszák a Sepsi Arénában.

Kapcsolódók

Kimaradt?