Liga 1: nagy segítséget kapott Hagiéktól a Kolozsvári CFR

Öt pontos előnnyel vág neki a Kolozsvári CFR a labdarúgó Liga 1 felsőházi rájátszása hátramaradó négy fordulójának, mivel legfontosabb riválisa a fővárosi FCSB pontokat hullatott el husvétvasárnapi kiszállásán.

Mint korábban írtuk, a fellegvári vasutas alakulat szombaton immár ötödik alkalommal is legyőzte idén a Sepsi OSK-t és ezzel lépéskényszerbe hozta a FCSB-t, amely másnap a FC Viitorul vendégeként mindenképpen szeretett volna mindhárom ponttal távozni Ovidiuból.

A két csapat közötti átjárás (a Viitorul legjobbjait rendszeresen lerabolja a FCSB) miatt különös pikantériája is volt a meccsnek, Gheorghe Hagi jelenlegi tanítványai „jövendő alkalmazójuknak”, Gigi Becali összevásárolt serege pedig volt edzőjüknek akart bizonyítani. És nem mellesleg, mindkét csapat a tabellán elfoglalt helyét szerette volna megerősíteni. 

Így aztán egy kemény, férfias belépésektől sem mentes találkozót láthattak a nézők. A gólnélküli első félidő után a második játékrész valódi drámát hozott: 8 perccel azután, hogy Marius Avram kiállította a második sárgapalját megkapó Benzart a 62. percben, a megfogyatkozott FCSB Harlem Gnohere 68. percben lőtt góljával előnyhoz jutott. 

Alig 6 perccel később visszaállt a létszámegyenlőség, ekkor a hazaiak középpályása, Vlad Achim lépett oda keményebben Teixeirához. A teljes őrületre a 80. percben Ianis Hagi tette fel a pontot, amikor egy gyors hazai ellentámadás végén közelről, kis szerencsével megverte Bălgrădeant. 

A pontosztozkodás egyik félnek sem volt előnyös, egyfelől a FCSB így immár 5 ponttal van lemaradva a Kolozsvári CFR-től, a Viitorult pedig ismét 3 pont választja el a dobogó harmadik fokát elfoglaló CSU Craiovától. 

Labdarúgó Liga 1, rájátszás, 6. forduló,
Felsőház:

  • Astra–Craiova 0–1, gólszerző: Mihăilă (68. p.)
  • Sepsi OSK–CFR 0–1, gólszerző: Țucudean (24. p.).
  • FC Viitorul – FCSB 1-1
Az állás:
1. CFR 41 ponttal
2. FCSB 36,
3. Craiova 33,
4. Viitorul 30
5. Astra 24
6. Sepsi 20

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?