Jégkorong – Brassó nyerte a férfi, Csíkszereda a női bajnokságot

A Brassói Korona csapata nyerte a román férfi jégkorong-bajnokságot, miután a döntő negyedik meccsén győzött a Galaci CSM ellen. A női orzságos bajnokságon a Csíkszeredai Sportklub csapata diadalmaskodott.

A férfiak három nyert meccsig tartó fináléjának negyedik felvonására hazai jégen futhattak ki a Korona játékosa, akik az elődöntőben a címvédő Sportklubot ejtették ki.

A szombat esti mérkőzésen a hazaiak esélyt sem adtak a Galaci CSM csapatának, a meccs végül 7:2 (1:1, 2:1, 4:0) arányú győzelemmel, a döntő pedig 3:1-es brasói sikerrel ért véget. A Korona ezt megelőzően 2014-ben és 2017-ben hódította el a bajnoki címet.

A bronzéremét két nyert meccsig tartó székely derbit rendeztek. A mindent eldöntő harmadik összecsapáson a csíkiak a Gyergyói Hoki Klub otthonában diadalmaskodat büntetők után 4:3 (1:2, 2:0, 0:1, 0:0, 0:1) arányban, így összesítésben 2:1-es eredménnyel állhattak fel a dobogó harmadik fokára.

A női mezőnyben az utolsó fordulóra maradt a döntés a bajnoi címről. Itt is a szomszédvár Gyergyószentmiklós csapata volt a csíki lányok ellenfele, s bár a hazaiak 5:1-re nyertek, a Sportklub jobb gólarányának köszönhetően megnyrte a bajnokságot – számolt be a Csíkszeredai Sportklub Facebook-oldala.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?