Erdélyi derbi: nem megy a Sepsinek a CFR ellen

Ebben a szezonban valamennyi mérkőzését elveszítette a bajnoki címvédő CFR ellen a Sepsi OSK labdarúgócsapata.

Az élvonalbeli bajnokság rájátszásának erdélyi rangadóját szombat este játszották Sepsiszentgyörgyön. A hazaiaknak nem sok jót ígértek az előjelek, hiszen az alapszakasz mindkét meccsét és a rájátszás első fordulóját is elveszítették a kolozsváriak ellen (tovább ront a mérlegen a Román Kupa negyeddöntőjébeli kudarc).

A háromszéki csapat összeszedetten játszott, de helyezésbeli különbség megmutatkozott, amikor egy remek ellentámadás végén a több hetes kihagy és szívműtét után visszatérő Geroge Țucudean közelről a kapuba passzolt, s ezzel megszerezte a bajnoki listavezető győztes gólját.

A Sepsi OSK eddig csak egy pontot szerzett a felsőházi rájátszásban, igaz, a klub vezetői elismerték, hogy számukra jutalomjáték, hogy bejutattak az első hat csapat közé.

Liga 1, rájátszás, 6. forduló, Felsőház: Sepsi OSK–CFR 0–1, gólszerző: Țucudean (24. p.). Pénteken játszották: Astra–Craiova 0–1, gólszerző: Mihăilă (68. p.). A Viitorul – FCSB mérkőzést vasárnap 21 órától játsszák. Az állás: 1. CFR 41 ponttal, 2. FCSB 35, 3. Craiova 33, 4. Viitorul 29, 5. Astra 24, 6. Sepsi 20. Alsóház: Hermannstadt–Voluntari 1–1, a többi meccset vasárnap játsszák.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?