Fed-kupa: Garcia legyőzte Buzărnescut, Franciaország egyenlített az elődöntőben

1-1-re kiegyenlítette Franciaország a Románia elleni párharc állását a Fed-kupa világcsoportjának elődöntőjében, miután Mihaela Buzărnescu 6:3, 6:3-as vereséget szenvedett Rouenben Caroline Garciától.

Garcia (WTA-21.) 1 óra és 26 perc játék után győzte le a sokat hibázó Buzărnescut (WTA-30.).

A francia kezdte jobban a találkozót, vezetett 3:0-ra, majd 4:1-re, aztán feljött a román lány 4:3-ra, Garciának azonban sikerült hoznia az adogatását, majd brékkel zárta le az első szettet.

A második játszmában 3:3-nál Garcia elvette Buzărnescu szerváját, aztán hozta a sajátját, és 6:3-ra nyerte a második szettet is.

A párharc első mérkőzésén Simona Halep 6:3, 6:1-re legyőzte Kristina Mladenovicot.

Vasárnap Halep Garcia, Buzărnescu pedig Mladenovic ellen lép pályára. A párosok csatájában az Irina Begu és Monica Niculescu alkotta kettős a Caroline Garcia/Kristina Mladenovic összeállítású duóval csap össze.

A Franciaország és Románia közötti Fed-kupa-elődöntőnek a 4976 fős befogadóképességű roueni Kindarena ad otthont.

Románia második alkalommal játszik Franciaország ellen a Fed-kupában. Az első találkozóra 1976-ban került sor, amikor a Virginia Ruzici, Florenţa Mihai összetételű román csapat 3-0-ra nyert Franciaország ellen Philadelphiában (USA), az Egyesült Államok-Ausztrália döntőt követő vigasztornán.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?