Fed-kupa: Halep legyőzte Mladenovicot, vezet Románia az elődöntőben

1-0-ra vezet Románia Franciaországgal szemben a Fed-kupa világcsoportjának elődöntőjében, miután Simona Halep 6:3, 6:1-re legyőzte Kristina Mladenovicot a Rouenben zajló párharc első mérkőzésén.

A világranglista második helyén álló román lánynak 1 óra és 40 perc játék után sikerült nyernie Mladenovic ellen, aki 3:2-re vezette eddig a két játékos egymás elleni mérlegét.

Az első szett elején a francia lány mindent elkövetett, hogy elbizonytalanítsa Simonát, akinek az első négy játékban hat bréklabdája is volt, ellenfele azonban valamennyit hárította. Így 3:3-ig fej-fej mellett haladt a két játékos, aztán Simona brékelt, majd hozta a saját adogatását, végül pedig még egy brékkel 6:3-ra nyerte a szettet, csaknem egy óra játék után.

A második játszmát magabiztosabban kezdte a román lány, és csak egy játékot engedett ellenfelének, 6:1-re nyerve a szettet és ezzel a mérkőzést.

A Franciaország és Románia közötti Fed-kupa-elődöntőnek a 4976 fős befogadóképességű roueni Kindarena ad otthont. Franciaország csapatát Alize Cornet, Caroline Garcia, Pauline Parmentier, Kristina Mladenovic és Fiona Ferro alkotják, míg Romániát Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu és Raluca Olaru képviselik.

A szombati második találkozón Mihaela Buzărnescu Caroline Garcia (WTA-21.) ellen lép pályára.

A Fed-kupa világcsoportjának negyeddöntőjében Románia 3-2 arányban győzött a trófea birtokosa, Csehország ellen, míg Franciaország 3-1-re verte Belgiumot.

Románia második alkalommal játszik Franciaország ellen a Fed-kupában. Az első találkozóra 1976-ban került sor, amikor a Virginia Ruzici, Florenţa Mihai összetételű román csapat 3-0-ra nyert Franciaország ellen Philadelphiában (USA), az Egyesült Államok-Ausztrália döntőt követő vigasztornán.

Kapcsolódók

Kimaradt?