Férfi kosár Román Kupa: Várad és Szeben döntőzhet Kolozsváron

A Nagyszebeni CSU és a Nagyváradi CSM játszhatja csütörtökön este a férfi kosárlabda Román Kupa döntőjét, miután kolozsvári BT Arénában megrendezett Final Four első napján győztesen hagyhatta el a parkettát a Bukaresti Dinamo, illetve a Kolozsvári U-BT elleni elődöntőben.

Mindkét elődöntő nagy csatát hozott, a nap első mérkőzésén a Nagyszebeni CSU 82-78-ra diadalmaskodott a Final Four leggyengébb láncszemének tartott Bukaresti Dinamo ellen. A szebeniek legjobbja a litván Tamulis volt, aki 24 pontjával toronymagasan a meccs legeredményesebb szereplője volt. 

A második elődöntő tulajdonképpen előrehozott döntőnek is beillet, ugyanis az alapszakasz első két helyezettje, a bajnoki címvédő és alapszakasz győztes Nagyváradi CSM és a házigazda, Román Kupa címvédő Kolozsvári U-BT csapott össze.

A vendégeket elkísérő száz fős galeri joggal tombolhatott, ugyanis csapatuk már az első percekben magához ragadta a vezetést, amit aztán nem is engedett már ki a kezéből. A házigazdák az utolsó másodpercekben ugyan közel kerültek a fordításhoz (13 másodperccel a vége előtt 66-68-at mutatott az eredményjelző tábla), de a tavaly még Kolozsváron játsszó Giordan Watson megőrizte hidegvérét és nem hibázott a büntetővonalról. (66-70)

11 másodperc állt Kutiék rendelkezésére, hogy 4 pontos hátrányukat ledolgozzák. Az esélyek akkor úsztak el, amikor a triplára készülődő Török Rolland kapott egy monster-blokkot Valeikától, majd Alekszandar Rasics faultolta a meglendülő Cartert és a váradiak rutinosan lepörgették az órát.

A házigazdák legjobbja Kyndall Dykes volt, az amerikai légiós néha túl is vállalta magát. A másik oldalon Richard és Markovics vitte a prímet.

Férfi kosárlabda Román Kupa, Final Four
Elődöntők
Nagyszebeni CSU-Bukaresti Dinamo 82-78
Kolozsvári U-BT-Nagyváradi CSM 66-70

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?