Liga 1: csúnya meccsen osztozkodott a pontokon a CFR és a FCSB

Két arcát is megmutatta a Kolozsvári CFR a labdarúgó Liga 1 felsőházi rájátszásának 5. fordulójában a fővárosi FCSB ellen: az első félidőben „magára húzta” a vendégeket, a második játékrészben viszont maga szorította be a bukarestieket. Az eredmény egyik taktikával sem változott, a két csapat gólnélküli döntetlen játszott egymással. 

Talán a vendég FCSB lett számára volt fontosabb a labdarúgó Liga 1 felsőházi rájátszásának 5. fordulójában a győzelem a fellegvári Constantin Rădulescu stadionban, hiszen a Kolozsvári CFR mellett a 3 pontos előny mellett az is szól, hogy az alapszakasz végén a pontfelezéskor (54-ből 27) nem kellett felfele kerekíteni, mint a FCSB esetében (49-ből 25). Ugyanis a szabályzat értelmében pontegyenlőség mellett a második kritárium, ami alapján rangsorolnak a végelszámolásnál az éppen ez a kitétel lesz.

A stadionba kilátogató 12 ezer ember számára már a mérkőzés elején világossá vált, hogy ez az összecsapás nem a labdarúgás szebbik oldalát mutatja majd meg, mintkét csapat inkább összpontosított az ellenfél adúinak hatástalanítására, mint a saját erősségeinek kidonborítására.

Dan Petrescu azzal lepte meg a vendégeket, hogy teljesen átengedte nekik a terepet, a FCSB labdabirtoklása nyomasztó volt ugyan az első félidőben, viszont a CFR felállt védelmén egyszer sem sikerült áttörnie, a vendégeknek egyetlen kaput eltaláló lövésük sem volt. Az első félidő hajrájában a vasutasok kerültek közelebb a gólhoz, amikor a csapat első szögletét elvégző Ciprian Deac megtalálta a tizenhatosban Viniciust, akinek a fejese megrengette Bălgrădean kapufáját.

A második félidőre egy teljesen más szellemben futballozó CFR jött ki, a vasutasok védelme jó 20 méterrel előrébb „húzta meg a vonalat”, a kolozsváriak gyilkos letámadása pedig teljesen összezavarta a FCSB-t. Most a hazaiaknál volt többet a labda, és az akciókat is egy sebességfokozattal gyorsabban hajtották végre. A CFR-nek a második félidő végén is volt egy óriási gólhelyzete, a csereként beálló Moutinho döngette meg a jobb kapufát egy távoli lövéssel.

Az eredmény nem változott, a Liga 1 első két helyezettjének gólnélküli döntetlenje azt jelenti, hogy a rájátszás félidejénél marad a 3 pontos különbség a CFR és a FCSB között.

Labdarúgó Liga 1, play-off, 5. forduló
FC Viitorul-CSU Craiova 2-1
Kolozsvári CFR-FCSB 0-0
Sepsi OSK-Astra Giurgiu (hétfő, 21.00)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?