Négy erdélyi megyei focicsapatai mérettettek meg a VIII. Mikes-kupán

Kovászna, Brassó, Fehér és Maros megye nyolc településének csapatai csaptak össze Küküllőváron szombaton az amatőr futballistáknak szervezett VIII. Mikes-kupán.

Az eseményt a Roy Chowdhury-Mikes Alapítvány évente kétszer szervezi meg a székelyföldi és szórványbeli települések közti szorosabb kapcsolat kialakításának és a közösségi élményszerzés biztosításának céljával. Idén a tavaszi Mikes-kupán Zabola, Székelytamásfalva, Alsórákos, Küküllővár, Magyarpéterfalva, Bethlenszentmiklós, Magyarlapád és Istvánháza csapatai töltöttek el egy izgalmakkal teli napot szurkolók és családtagok társaságában.

A mérkőzéseknek a zsidvei sportcsarnok adott otthont, a házigazda szerepét pedig Küküllővár töltötte be, akik vendégszeretetükkel és házias ízekkel biztosították a csapatok számára az élményekkel teli hétvégét. Bár a kupának első sorban élményszerzés, sportolás és közösségi interaktivitás a célja, természetesen a díjak sem maradtak el.

Az első díjat Bethlenszentmiklós kapta, a második helyezést az idén először résztvevő Istvánháza csapata vihette haza, míg a harmadik díjnak a házigazda, Küküllővár focistái örülhettek. A fair play díjjal idén Zabola csapatát tisztelték meg.

Az esemény sikerét jól mutatja, hogy már ki is tűzték a következő, őszi IX. Mikes-kupa időpontját, mely szeptember 21-én lesz Zabolán. A hétvégén tartott VIII. Mikes-kupa létrejöttét az OTP Bank támogatta.

Kapcsolódók

Kimaradt?