Liga 1: már csak 3 pont választja el a FCSB-t a listavezető CFR-től

Kihasználta a Sepsi OSK-t hétfőn este 2-0-ra legyőző fővárosi FCSB, hogy egy nappal korábban a Kolozsvári CFR csak 0-0-s döntetlent ért el a CSU Craiova elleni mérkőzésen, hiszen így a vasárnapi direkt összecsapás előtt 3 pontra csökkent a két egyesület közötti különbség.  

Egyértelműen azzal a céllal utazott Olténiába a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR a helyi CSU elleni vasárnap esti mérkőzésre, hogy minimum egy ponttal térjen haza, hiszen így - függetlenül a másnapi FCSB-Sepsi OSK összecsapás kimenetelétől - az első helyen állhat a labdarúgó Liga 1 rájátszásának félidejében. Igaz ugyan, hogy a háromszékieket legyőző bukarestiek 3 pontra megközelítették a vasutasokat és egy esetleges jövő vasárnapi vendéggyőzelemnél pontegyenlőség alakulna ki, viszont a lebonyolítási szabályzat szerint így is a CFR állna az első helyen. Ennek oka, hogy míg az alapszakaszt 54 ponttal záró fellegváriak - a pontfelezés után - 27 ponttal vághattak neki a rájátszának, addig a FCSB 49 pontját megfelezés után felfele kerekítették 25-re. Így aztán rájátszásbeli pontegyenlőségnél az a csapat kerül előrébb a tabellán, amelynek nem kellett felfele kerekíteni.

 Dan Petrescu, a Kolozsvári CFR vezetőedzője szemmel láthatóan mindent alárendel a végső siker érdekében, hét közben „feláldozta” a Román Kupa elődöntőjét az Astra Giurgiu ellen, vasárnap pedig minimális célkitűzéssel - ne kapjon ki a csapat - küldte pályára fiait a Ion Oblemenco stadionban. A védelme szilárdságáról híres vasutasok alakulat jóformán gólszerzési lehetőséget se engedélyezett az első fálidőben a házigazdáknak, a második játékrészben előbb még hátrébb húzta védelmét, ahonnan alkalomadtán veszélyes támadásokat indított. De csak mértékkel, és úgy, hogy közben nem nyitotta meg védelmét.

Hétfőn este a lehangolóan üres (4500 néző az 55 ezres stadionban) Nemzeti Arénában vágott vissza tavaly decemberi vereségéért Marius Teja által vezetett FCSB a Sepsi OSK-nak. Az első félidőben a bukarestiek nem találták az Eugen Neagoe által összerakott védelem ellenszerét, az egyensúly megbomlásához az is kellett, hogy a második játékrész elején Ousmane Viera óvatlan odalépését kihasználva Florinel Coman elessen a háromszéki tizenhatosban. A Radu Petrescu által megítélt büntetőből Gnohere megszerezte a vezetést. A 59. percben 2-0-ra alakult az erredmény, ekkor a büntetőt kiharcoló Coman használta ki azt az ellenféltől kapott passzt, amit a Sepsi OSK csapatkapitányától, Viera kapott.

A háromszékiek megnyomták a mérkőzés utolsó félóráját, de a szépítő gól már nem jött össze.

Labdarúgó Liga 1, a 4. forduló eredményei

  • CSU Craiova-Kolozsvári CFR 0-0
  • Astra Giurgiu-FC Viitorul 1-4
  • FCSB-Sepsi OSK 2-0
Labdarúgó Liga 1, a tabella a 4. forduló után
1. Kolozsvári CFR  37
2. FCSB                  34
3. CSU Craiova       30
4. FC Viitorul           26
5. Astra Giurgiu       21
6. Sepsi OSK          20

Az 5. forduló mérkőzései

  • Concordia Chiajna-Dunărea Călărași (péntek, 18.00) 
  • Poli Iași-Bukaresti Dinamo (péntek, 21.00)  
  • FC Botoșani-Nagyszebeni Hermannstadt (szombat, 18.30)
  • FC Viitorul-CSU Craiova (szombat, 21.30)
  • FC Voluntari-Medgyesi Gaz Metan (vasárnap, 18.00)
  • Kolozsvári CFR 1907-FCSB (vasárnap, 21.00)
  • Sepsi OSK-Astra Giurgiu (hétfő, 21.00)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?