Stafétaváltás történik 2021-ben a Bayern München élén

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München ügyvezetője elárulta, hogy 2021-ben, szerződése lejártával visszavonul, utódja pedig a klub legendás kapusa, Oliver Kahn lesz.

„Igen, valóban befejezem. Ez a megfelelő idő, hogy átadjam Oli Kahnnak a stafétabotot. A terv az, hogy ő lesz az utódom, addig is igyekszem tanítani. Nagyon fontos játékosa volt a klubnak, a vezetőség már zöld utat adott, én pedig hiszek benne. Korábban egyszerűbb volt, manapság azonban rögtön bedobnak a mély vízbe, és akkor kell megtanulnod úszni. De úgy hiszem, hogy jól fogja csinálni, én pedig élvezhetem a megérdemelt visszavonulást” – mondta a Sky Sportsnak Karl-Heinz Rummenigge, aki 2002 óta dolgozik ügyvezetőként a klubnál.

Kahnnak nincs klubvezetői tapasztalata, jelenleg a ZDF televízió-csatorna szakértőjeként tevékenykedik, illetve az általa alapított Goalplay nevű céget vezeti, amely az edzők munkáját segíti multimédiás szakanyagokkal. Emellett nemrégiben bekerült a Bayern München vezetőségébe, hogy Rummenigge visszavonulásáig megismerkedjen a körülményekkel, és tapasztalatot szerezzen.

A 49 éves korábbi kapus 1994 és 2008 között védte a Bayern hálóját, ebben az időszakban a Bundesligát nyolc, a Német Kupát öt, a Bajnokok Ligáját és az UEFA-kupát pedig egy-egy alkalommal nyerte meg. A német válogatottal 1996-ban Európa-bajnok, 2002-ben világbajnoki döntős, 2006-ban pedig vb-bronzérmes volt.

Kapcsolódók

Kimaradt?