Jégkorong: kezdődnek az elődöntők a román bajnokságban

Egygólos vereséget szenvedett pénteken hazai pályán a román jégkorongbajnokság alapszakaszában a Csíkszeredai Sportklub a CSM Galac csapatától. Ezzel a mérkőzéssel lezárult az alapszakasz, hétvégén kezdetét veszik az elődöntők küzdelmei, a Sportklub a Brassói Koronával találkozik, míg a másik párosításban a Gyergyói Hoki Klub ellenfele a galaci csapat lesz.

Becze Tihamér korai góljával indult a találkozó, a csíkiak 20-asa már a negyedik percben betalált Popa Bogdan kapujába. Nem túl nagy iramban zajlott a mérkőzés, a gólt követően kevés eseményt jegyezhettünk fel a találkozó első periódusában. Egy-egy kiállítást azért kiosztottak a játékvezetők: a hatodik percben Butuchnov, a nyolcadikban Rokaly Szilárd ülhetett ki két percre. A játékrész feléhez közeledve kezdett megélénkülni némileg a mérkőzés, Onodi több jó védést mutatott be a hazai kapuban. Aztán rövid időre elszabadultak az indulatok, amikor a 11. percben a vendégek 77-es játékosa, Zagidullin előbb Valcharral, majd Beczével akaszkodott össze. A galaci játékos rendkívül sportszerűtlenül megpróbálta Beczét lefejelni, ezért a mozdulatért 5 perc+végleges fegyelmi volt a jutalma. Valchar és Becze 2-2 percet kaptak dulakodásért, így két percig négy a négy ellen folytatták a csapatok. 

A hazai büntetések leteltével emberhátrányba kerülő Duna partiak megúszták kapott gól nélkül, a csíkiak a legnagyobb helyzetekből sem tudtak betalálni. A szünethez közeledve aztán a Galac is megmutatta, hogy nem véletlenül hajt az alapszakasz-elsőségért: előbb két alkalommal is megcsengették a kapuvasat, majd egy perccel a dudaszó előtt egy Onodi lábai között átcsorgó koronggal egyenlítettek Baskov Alexei révén. A játékrész lefújása után a bírók még kiosztottak egy két perces büntetést Becze Tihamérnak késleltetés címén, így galaci emberelőnnyel indult a középső harmad. A létszámfölényt 47 másodperc alatt váltották gólra a vendégek, Zabludovscki talált be, megfordítva így az állást. A huszonhatodik percben megduplázta az előnyét a CSM, Igor Fefelov szép szóló végén, emberhátrányban lőtt nagy gólt Onodinak. Hogy ne forduljon hátránnyal a Sportklub a befejező játékrész előtt, arról Bíró Tamás és Radim Valchar gondoskodtak a 18., illetve a 20. percben.

A befejező játékrészbe lemásolta a galaci csapat a második harmad elejét: ezúttal 47 másodpercre volt szükségük az újabb találathoz, Yemelyanenko juttatta újra előnyhöz csapatát nagy örömöt szerezve ezzel a csarnokban megjelent négy vendégszurkolónak. A hátralévő szinte teljes harmad viszonylag csendesen telt, egyik csapat sem erőltette különösebben a támadásokat. Az 53. percben feljegyezhettünk még egy meg nem adott hazai találatot: Taratukhin szép mozdulattal belsőzött a vendégkapuba, a játékvezetők végül visszanézték az esetet és érvénytelenítették a gólt. Az eredmény a végső dudaszóig már nem változott, a hazai kapuslehozatal sem hozta meg az egyenlítő gólt, az alacsony színvonalú mérkőzésen a CSM Galac szerezte meg a győzelmet és ezzel együtt a román az alapszakasz-elsőséget is. 

Bár az alapszakaszban még le kellett volna játszani a pénteki meccs visszavágóját, a Román Jégkorongszövetség döntése értelmében nem rendezik meg a teljesen tét nélküli mérkőzést. Az elődöntők összecsapásaival folytatódnak a bajnoki küzdelmek.

Román bajnokág, alapszakasz
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya
Csíkszeredai Sportklub – CSM Galati 3 – 4 (1:1, 2:2, 0:1)
Gólszerzők: Becze (4.p.), Bíró T. (18.p.), Valchar (20.p.), ill. Baskov A. (20.p.), Zabludovscky (21.p.), Fefelov (26.p.), Yemelyanenko (41.p.)
Az elődöntők eddig ismert menetrendje:
04.06. szombat
Brassói Korona – Csíkszeredai Sportklub
04.07. vasárnap
CSM Galati – Gyergyói Hoki Klub
04.08. hétfő
Brassói Korona – Csíkszeredai Sportklub
CSM Galati – Gyergyói Hoki Klub

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?