Európa egyik legpatinásabb klubjába igazolt a román válogatott középpályás

Öt éves szerződést írt alá az Ajax Amszterdam a román válogatott középpályásával, Răzvan Marinnal, aki 2 évvel ezelőtt igazolt 2,5 millió euróért a FC Viitorultól a Standard Liege csapatához. 

A De Telegraaf című holland nap szerint az Ajax 12,5 millió eurót fizet a román labdarúgó játékjogáért a Standard Liege csapatának, amely viszont az összeg 20 százalékát továbbküldi Marin nevelőegyesületének, a FC Viitorulnak. A legendás holland alakulat az FC Barcelonának 86 millió euróért eladott Frenkie de Jong pótlására szerződtette Răzvan Marint.

Răzvan Marin a Standardnál eltöltött két év alatt több európai topcsapat figyelmét is felkeltette, sajtóinformációik szerint az AS Roma és az Internationale Milánó is érdeklődott iránta. A román középpályás a liege-i klub egyik legjobbja volt az elmúlt két szerzonban, 96 mérkőzésen szerepelt, 14 gólt lőtt és 21 gólpasszt adott. A Transfermarkt 9 millió euróra taksálta az árát.

 

Az Ajax Amszterdam az európai labdarúgás egyik legpatinásabb klubjának számít. A 33-szoros holland bajnok jelenleg is vezeti a Eredivisie tabelláját és a címvédő Real Madrid legyőzésével bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, ahol a tavalyi döntős Juventus Torinó lesz az ellenfele. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?