Csíkszeredai siker a snowboardcross junior világbajnokságon

Március 31 – és április 1 között rendezték meg az idei a Snowboardcross Junior Világbajnokságot az ausztriai Reiteralmban. A világversenyen a csíkszeredai RideMore Sportklub versenyzője, Iszlay Mátyás kiharcolta a 2020-as ifjúsági olimpiai részvételt.

Iszlay a hetven fős mezőnyben a 27. idővel jutott be a döntőbe. Kinda Géza tanítványa a fináléban is jól versenyzett, sikerült néhány helyet előrelépnie és végül az előkelő 23. helyen zárta a junior világbajnokságot. Ezzel a teljesítménnyel a csíkszeredai versenyző kvótát szerzett a 2020-as ifjúsági olimpiára (Youth Olympic Games 2020). A másik RideMore-os versenyző, Popa Silviu nem jutott döntőbe, miután 56. helyezést ért el a kvalifikáció során.

A versenyt a francia Loan Bozzolo nyerte, a kanadai Eliot Grondin és a dél-koreai Woo Jin előtt.

Iszlay Mátyás értékelt a Maszolnak: „Elég stresszes voltam az egész verseny alatt, mivel ez az év legfontosabb versenye, ráadásul az egyetlen olyan verseny volt, ahol kvótát lehetett szerezni a 2020-as ifjúsági olimpiára. A kvalifikációs időfutamom viszonylag jól sikerült. A döntőben a startszekció nagyon jól ment, de sajnos hibáztam a pálya közepén, ezért harmadikként végeztem a futamomban. Az eredeti célom az volt, hogy még egy kört továbbjussak, ezért nem vagyok teljesen megelégedve az eredményemmel, viszont örülök, hogy sikerült megszereznem az olimpiai kvótát. Jelenleg az idény utolsó versenyére készülök, amely az ausztriai Gargellenben lesz április 6-7. között”

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?