Hivatalos minősítést kapott a Transilvania Motor Ring autóversenyek szervezésére

Sajtótájékoztatón mutatta be kedden Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke és Thomas Moldovan, a Transilvania Motor Ring vezetője a Román Autósport Szövetség által kiállított tanúsítványt, amely autóversenyek szervezésére alkalmasnak minősíti a Transilvania Motor Ringet – számolt be a megyei önkormányzat sajtóirodája.

A Transilvania Motor Ring tavaly novemberi megnyitását követően a sportkomplexum adminisztratív csapata azon dolgozott, hogy a pálya megkapja a szükséges minősítéseket ahhoz, hogy itt versenyeket lehessen szervezni. A Román Autósport Szövetség tanúsítványa azt igazolja, hogy a motor ring teljesíti a versenyek szervezéséhez szükséges műszaki és biztonsági feltételeket – hangzott el a sajtótájékoztatón.

„Ez egy fontos lépés a motor ring számára. Ez a tanúsítvány cáfolja azokat a sajtóban és közösségi oldalakon megjelent felvetéseket, amelyek szerint a pálya alkalmatlan versenyek szervezésére. A Román Autósport Szövetség az egyetlen jogosult szervezet arra, hogy minősítsen egy versenypályát, és íme megkaptuk tőlük a hivatalos tanúsítványt. A Transilvania Motor Ring építése egy olyan projekt, amelyet a megvalósítás egy adott szakaszában vettem át, és akkor még nem tudtuk, hogy vajon sikerül-e befejezni. A pálya tavaly nyárra készült el, ősszel megnyitottuk, és most eljutottunk oda, hogy engedélyt kaptunk az autóversenyek szervezésére. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok rendezvény lesz itt szervezve ”- nyilatkozta Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke.

Folyamatban van a pálya engedélyeztetése a Román Motorsport Szövetség és a Nemzetközi Autósport Szövetség részéről is. Thomas Moldovan, a Transilvania Motor Ring vezetője elmondta, jövő héten ellátogat hozzájuk a Román Motorsport Szövetség, valamint a nemzetközi szövetség képviselete. Ez is része annak a folyamatnak, amely során a pályát motorkerékpár-versenyek szervezésére is engedélyeztetni fogják.

„Tekintettel arra, hogy már több többször jártak itt, és több intézkedést is előírtak számunkra, a szövetség már szeptemberre tervezi egy európai bajnokság szervezését, addig tehát meglesz az engedélyünk is. A Nemzetközi Autósport Szövetséggel is elindítottuk ezt a minősítési eljárást, májusban fogadjuk az engedélyező bizottság elnökét, és reméljük, hogy 2019-ben megszerezzük a nemzetközi tanúsítványt is. A jóváhagyás egyik feltétele, hogy a szövetségnek legalább három nagyobb verseny megszervezését kell biztosítania” – magyarázta a Transilvania Motor Ring vezetője.

Idén hat versenyt tartanak a Ringen

A motoros és autós versenyeket szervező egyesületek és szakmai szervezetek nagy érdeklődéssel fogadták a motor ring megnyitását, mostanáig 30 rendezvényt ütemeztek be erre az évre. Így például a Román Motorsport Szövetség szeptember 20. és 22. között a Transilvania Motor Ringen fogja megszervezni a Kelet-európai Gyorsasági Motoros Bajnokságot.

A Román Autósport Szövetség a 2019-es szezonban 6 versenyt szervez a Transilvania Motor Ringen a következő programmal: április 12-14. Time Attack, április 20. Drift Track Nap, június 7-9., június 21-23 Drift verseny, július 5-7. Elektromos és Alternatív Hajtású Járművek Országos Bajnoksága + Time Attack, október 4-6. Time Attack. A Román Autóklub 3 versenyt szeretne a csergedi pályán szervezni idén, és a felsorolt versenyeken kívül több magánrendezvényre is van már foglalás az idei évre.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?