Liga 1: megszerezte első pontját a play-offban a Sepsi OSK

Két vereség után (1-3 a Kolozsvári CFR-rel és 0-1 a CSU Craiovával) sikerült megszereznie első pontját a Sepsi OSK csapatának a labdarúgó Liga 1 felsőházi rájátszásában. A 3. forduló utolsó mérkőzésén a háromszékiek hazai pályán játszottak gólnélküli döntetlent a Gheorghe Hagi irányította FC Viitorul együttesével.

Mint korábban írtuk, az etap első összecsapásán a listavezető Kolozsvári CFR 1-0-ra legyőzte az Astra Giurgiu együttesét és ezzel ideiglenesen „látótávolságon kívül került” üldözői számára. Vasárnap este a dobogó második fokán álló CSU Craiova a fővárosba látogatott a FCSB-hez azt eldöntendő, hogy melyikük marad a vasutasok szélárnyékában. A helyzetekben és gólokban bővelkedő mérkőzés végén a hazaiak örülhettek 3-2-es sikerüknek, ezzel a győzelmével Gigi Becali csapata megelőzte az oltyán gárdát és 5 pontra megközelítette a fellegváriakat.

A forduló utolsó összecsapásán az első két felsőházi rájátszásbeli meccsét elveszítő Sepsi OSK a FC Viitorul csapatát fogadta. A mérkőzés előtt Eugen Neagoe arra panaszkodott, hogy négy, válogatottba behívott játékosa közül három sérültek tért vissza a csapathoz, így Szimonovszki, Sato és Vasvari játékára nem számíthat. Másfelől Gheorghe Hagi is erősen tartalékosan - 8 kezdőjátékosát el se vitte Sepsiszentgyörgyre - küldte pályára csapatát, tehát egy csökkentett minőségű és hőfokú mérkőzésre volt kilátás a Szemerja úti stadionban.

Ehhez képest mindkét kapunál akadtak kisebb-nagyobb helyzetek, az első félidőben a tengerpartiak dolgoztak ki egy pár veszélyes akciót, a szünet után pedig Tandia lőtt fölé nagyon jó pozícióból.

Eugen Neagoe csapata a következő fordulóban április 8-án, hétfőn 21 órától a FCSB vendége lesz. 

Liga 1, play off, a 3. forduló eredményei

  • Kolozsvári CFR-Astra Giurgiu 1-0
  • FCSB-CSU Craiova 3-2
  • Sepsi OSK-FC Viitorul 0-0
Labdarúgó Liga 1, play off 
1. Kolozsvári CFR 36 
2. FCSB                 31
3. CSU Craiova      29
4. FC Viitorul          23
5. Astra Giurgiu      21
6. Sepsi OSK         20

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?