Női kosár: negyedszer is kupagyőztes a Sepsi-SIC

A sepsiszentgyörgyi női kosárlabdacsapat vasárnap este, hazai pályán, a Sepsi Arénában szerezte meg a negyedik kupáját. Bár a zöld-fehér lányok a kupadöntő legnagyobb részében hátrányban játszottak, az összecsapás utolsó negyedben sikerült fordítaniuk és 69-65 arányban legyőzték a Szatmárnémeti VSK-t.

Több ezer háromszéki szurkoló izgulta végig a kupadöntőt, hiszen a Sepsi SIC három negyeden át tehetetlen volt a szatmáriak ellen. Az összecsapás utolsó negyedében viszont sikerült megfordítaniuk az eredményt, köszönhetően, hogy a vendégcsapat vezető játékosai szerre kipontozódtak és kispadra kerültek.

A mérkőzés utolsó percében még 63-63 volt az állás, így a Sepsi Arénában tapintható volt a feszültség. A háromszéki szurkolók teli torokból biztatták kedvenceiket: Az utolsó másodpercekben a sepsiszentgyörgyi kosaras lányoknak sikerült higgadtabban játszani és ez meghozta az eredményt, négy pontos különbséggel megnyerték a Román Kupa döntőjét.

A mérkőzés kisebb botránnyal végződött, hiszen a szatmárnémeti csapat az állításuk szerint téves bírói döntések elleni tiltakozásképpen kivonult a pályáról és nem vett részt a díjátadón. A döntő legeredményesebb játékosának a Sepsi-SIC csapatkapitányát, Annemarie Gödri-Părăut választották, aki 23 ponttal segítette győzelemhez csapatát.

Kapcsolódók

Kimaradt?