A 3. fordulóval folytatódnak a Liga 1 rájátszásbeli küzdelmei

A 2020-as Európa-bajnoki selejtezők miatti szünet után a hétvégén folytatódnak a labdarúgó Liga 1 alsó- és felsőházi rájátszásának küzdelmei.

A bajnoki címvédő és jelenlegi listavezető Kolozsvári CFR hazai környezetben fogadja szombaton este az Astra Giurgiu alakulatát. A Duna-parti alakulat jó formáját pályán kívüli tényezők zavarták meg: a bukaresti sportsajtó szerint a játékosok több mint három hónapja nem kaptak fizetést és ezért a héten nem voltak hajlandóak edzeni. A két csapat számára amúgy ez lesz az első állomása egy hosszú mérkőzéssorozatnak, ugyanis a Román Kupa elődöntőiben is összesorsolták őket, tehát jövő szerdán - négy nappal a szombati találkozó után - ugyanazok, ugyancsak a Fellegváron csapnak össze a kupaelődöntő odavágóján.

A vasutasok kispadján ezen a mérkőzésen mutatkozik be újból a Kínából visszatért Dan Petrescu. Csapata egy esetleges győzelemmel 36-ra növelné pontjai számát és kényelmesen figyelhetné ahogy legfőbb üldözői, a CSU Craiova (29 pont) és a bukaresti FCSB (28 pont) vasárnap este kioltja egymást. 

A felsőházi rájátszás hétfő esti mérkőzésén a Sepsi OSK a FC Viitorul csapata ellen reméli megszerezni első rájátszásbeli góljait, pontjait. 

Labdarúgó Liga 1, a 3. forduló mérkőzései
Play-off
Kolozsvári CFR–Astra Giurgiu (szombat, 21.30)
FCSB–U Craiova (vasárnap, 20.30)
Sepsi OSK–FC Viitorul (hétfő, 20.30)
Play-out
Bukaresti Dinamo–Nagyszebeni FC Hermannstadt (péntek, 20.30)
Concordia Chiajna–FC Voluntari (vasárnap, 15.00)
Poli Iași–Medgyesi Gaz Metan (vasárnap, 17.30)
FC Botoșani–Dunărea Călărași (hétfő, 17.30)

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?