Elődöntőbe jutott Simona Halep a miami tornán

A legjobb négy közé jutott Simona Halep a Miamiban zajló, 9 millió dollár összdíjazású keménypályás tenisztorna női versenyében, miután szerda este 6:4, 7:5-re legyőzte a kínai Vang Csiangot (WTA-18). 

A jelenleg a világranglista harmadik helyén álló román lánynak egy óra és 38 perc játék után sikerült nyernie, és ha bejut a döntőbe, hétfőtől ismét világelső lesz. 

Jól kezdte Halep a mérkőzést, brékkel indított, és bár Vang Csiang ezután visszavette adogatását, Simonának sikerült elhúznia 4:1-re. A kínai feljött 4:3-ra, Halep azonban megőrizte brékelőnyét és 6:4-re nyerte a szettet. 

A második játszmát is brékkel kezdte a román lány, ezt követően azonban sokat hibázott, idegesen játszott, így ellenfelének sikerült elhúznia 5:1-re. Halepet ezúttal ez nem bizonytalanította el, fokozatosan új erőre kapott, és sorra nyerte a gémeket. 5:4-nél három szettlabdát hárítva egyenlített, aztán hozta a szerváját, majd elvette a kínai adogatását, 7:5-re nyerve a játszmát és ezzel a mérkőzést. 

Az elődöntőben Karolina Pliskova lesz Halep ellenfele, a cseh lány 6:3, 6:4-re győzte le honfitársát, Marketa Vondrousovát. 

A női párosok versenyében a Monica Niculescu és az amerikai Abigail Spears alkotta duó vereséget szenvedett a negyeddöntőben a Samantha Stosur (Ausztrália)/Csang Suaj (Kína) összetételű, hatodik helyen kiemelt kettőstől (6:3, 6:7 (4), 10-6). A negyeddöntőben búcsúzik a küzdelmektől a Raluca Olaru és a horvát Darija Jurak alkotta páros is, amelyet 6:1, 6:3 arányban múlt felül a Victoria Azarenka (Fehérororszország)/Ashleigh Barty (Ausztrália) duó.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?