Erste Liga: egyenlített a Fradi, 1-1-es állásról folytatják a Vákár Lajosban

Magabiztos játékkal, fölényes 7-2-es győzelemmel egyenlítette ki a párharc állását a Ferencvárosi TC a jégkorong Erste Liga döntőjében a Csíkszeredai Sportklub ellen, így a hétvégén 1-1-es állásról folytatják a felek a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégcsarnokban.

Nem győzték kapkodni a fejüket az Erste Liga döntőjének második mérkőzésére kilátogató nézők a Ferencvárosi TC-Csíkszeredai Sportklub találkozó első perceiben, ugyanis durván félpercenként született egy-egy gól: a házigazda Fradi Roczanov Dezső révén a 45 másodpercben előnyhöz jutott, de Rokaly Szilárd kevesebb, mint egy perccel később egyenlített. Újabb 37 másodperccel később Brett Switzer góljánál ismét a zöldek örülhettek, de Vjacseszlav Belov 19 másodperc múlva ismét kiegyenlített.

A következő két találkozót szombaton és vasárnap, egyaránt 18.30 órai kezdettel a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégcsarnokban rendezik.

Ekkor még nem sejthették a nézők, hogy a csíkszeredaiak ellőtték az összes puskaporukat, ugyanis a találkozó hátralevő 57 percében csak a vendégek hálója rezgett meg.

A kezdeti  gólcunami után négy perc nyugalom következett, ekkor Brett Switzer duplázni tudott, és ismét a Fradinál volt az előny. Újabb négy perc múlva, emberelőnyből Roczanov duplájával megduplázódott a hazai csapat előnye.  A mérkőzésnek ebben a szakaszában a játékvezetők vették át a főszerepet, akik megelőzendő azt, hogy kicsússzon a kezükből az irányítás, mindkét oldalról szórogatták ki a játékosokat. A 15. p ercben ismét Joachim Lundström hálója rezgett meg, amikor Jászai Dávid távoli lövése megtalálta az utat a bal felső sarokba.

A második harmadot is a házigazdák kezdték jobban, Tóth Adrián a 24. percben tovább növelte a Fradi előnyét. 6-2-nél kezdtek elszállni a Sportklub esélyei ezen a mérkőzésen, s ennek oka nem is feltétlenül a négy gólos hátrányban keresendő, hanem inkább abban, hogy a Fradi lélektanilag is felülkerekedett ezen a találkozón. A meccs még jobban kicsúszott a csíkiak kezéből, amikor Switzer a 32. percben mesterhármasig jutott.

Az utolsó harmad 7-2-es hazai vezetésről indult, innen megfordítani az eredményt valóban bravúr-kategória lett volna a Sportklub részéről. A vendégek kapust is cseréltel, az utolsó 20 percben Onodi Ottó állt a csíkszeredai ketrec elé. A mérkőzés ritmusa lényegesen lelassult, a felek fejben már a szeredai meccsekre készültek.

Izgalmakat már csak a fokozódó indulatok hoztak, a hajrában egyre több játékos ülhetett le 2 perces kényszerpihenőre. Amúgy ebben a tekintetben van javulnivalója a Sportklubnak, amely a döntő két mérkőzésén kapott 12 emberelőnyös helyzet közül egyet sem tudott gólra váltani.

Erste Liga, döntő, 2. mérkőzés
Ferencvárosi TC-Csíkszeredai Sportklub 7-2 (5-2), (2-0), (0-0)

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?