Varázslatos Sportklub-siker az Erste Liga döntőjének első mérkőzésén

Elvette a Ferencvárosi TC pályaelőnyét a Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Liga döntőjének első összecsapásán. A kék-fehérek 7-3-ra nyertek a Pesterzsébeti Jégcsarnokban és ezzel nyugodtabban várhatják a szerda esti második mérkőzést.

Villámrajtot vett a Csíkszeredai Sportklub a Ferencvárosi TC ellen a jégkorong Erste Liga döntőjének első összecsapásán: a kék-fehérek Becze Tihamér 6. és Radim Valchar 7. percben lőtt góljával lepte meg a Debrecen elleni elődöntőt söpréssel megnyerő, és emiatt kilenc napja pihenő házigazdákat. A Fradi egy perccel később Braden Walls találatával szépített, de annak ellenére nem esett több találat az első harmadban, hogy a felek meglepően nyiltsisakos csatát vívtak a Pesterzsébeti Jégcsarnok jegén. A gólszerzéshez a székelyföldiek álltak közelebb,  Valchar egy gyors kontra alkalmával megzörgette Arany oldalhálóját.

A második harmadikot a házigazdák kezdték jobban, és egy gyors akció végén Roczanov Dezső egyenlített. A mérkőzés 25. percében mindkét szurkolótábor örülhetett: előbb a hazaiak annak, hogy Pavuk Attila éles szögből lőtt góljával átvették a vezetést, de alig 12 másodperccel később Bíró Tamás passzába szerencsétlenül ért bele Rafai Attila és a korong a Fradi hálójában kötött ki. 3-3. Pontosan egy perccel később Gecse Hugó távoli lövését nem látta a takarásban levő Arany, így a Szereda ismét előnybe került. 3-4-nél zúgott a Huj-huj hajrá! a pesterzsébeti csarnokban, ami aztán hatványozottan igaz lett három perccel később, amikor a 29. percben egy szeredai emberelőny utolsó mozzanataként Vitalij Sulakov növelte a Sportklub vezetését. 3-5

Mivel a következő tíz percben nem esett több találat, a vendégek két gólos előnnyel vághattak neki az utolsó harmadnak. A záró szakaszban a Sportklub okosan ölte az időt, emberelőnyben is nagyon megbecsülte a korongot, nem kockáztattak a vendégek, inkább lepörgették a 2 percet, semmint, hogy kontralehetőséghez juttassák a Fradit.

A vendégek egy emberhátrány kivédekezése után ismét támadásba lendültek, és Papp Szabolcs az 52. percben megszerezte csapata hatodik gólját.  

A zöld-fehérek eddig mind a nyolc rájátszásbeli találkozójukat megnyerték idén: előbb négy meccs alatt léptek túl a Vienna Capitals farmcsapatán a nyolc között, majd szintén söpréssel búcsúztatták a Debrecent. Legutóbbi vereségét a középszakasz zárókörében épp Csíkszeredában, szétlövéssel szenvedte el a fővárosi együttes. A Ferencváros a döntőbe jutással már begyűjtött egy címet: 22 év után lett újra magyar bajnok a 2018/19-es idényben. A székelyföldi együttes - amely 2013-ban jutott legutóbb fináléba a regionális nemzetközi sorozatban - szintén simán, 4-0-val lépett túl a Brassói Corona csapatán az első körben, majd a négy között 0-2-ről fordítva hatmeccses párharcban jutott túl az Újpesten. Érdekesség, hogy mindkét párharcban volt kétszeri hosszabbításos meccse a Csíkszeredának. A két csapat idén hatszor találkozott, mindig hazai siker született.

A Fradinak volt egy meg nem adott gólja a harmad vége felé magas bot miatt, de a végeredményre ennek már amúgy sem lett volna hatása.

A végén Részegh Tamás lőtt még egy üres kapus gólt, a Csíkszeredai Sportklub pedig 7-3-ra megnyerte az Erste Liga döntőjének első mérkőzését és elvette a Fradi pályaelőnyét.

A szeredai csapatot elkísérő tábor a mérkőzés végén, közösen a Fradi-galerivel elénekelte a magyar és a  székely himnuszt.

Erste Liga, döntő, 1. mérkőzés
Ferencvárosi TC-Csíkszeredai Sportklub 3-7 (1-2, 2-3, 0-2)

A finálé második mérkőzését szerdán este, romániai idő szerint 21 órai kezdettel rendezik, ugyancsak a Pesterzsébeti Jégcsarnokban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?